Praktisch leidinggeven in de zorg | Berenschot Academy

Diensten

Praktisch leidinggeven in de zorg

Tijdens deze training gaat u uw rol als leidinggevende in de zorg (her)ontdekken. U krijgt inzicht de wijze waarop u uw rol optimaal kunt invullen en daarmee zorgt voor een gezonde bedrijfsvoering, een vlekkeloos primair proces en een prettige werkomgeving!

Afbeelding - Praktisch leidinggeven in de zorg

U heeft een uitdagende baan als leidinggevende in de zorg. Enerzijds wil u zorgen voor een (financieel) gezonde bedrijfsvoering en een vlekkeloos primair proces rondom patiënten of cliënten. Anderzijds wil u een werkomgeving creëren waarin medewerkers met plezier hun werk doen, verantwoordelijkheid nemen en doen waar ze goed in zijn. In de praktijk blijkt dit soms moeilijk verenigbaar. Het kost moeite om de waan van de dag te weerstaan, de juiste prioriteiten te stellen en oog te houden voor doelen op lange termijn. Daarover gaat het in deze training, waarin u uw eigen rol als leidinggevende in dit proces gaat (her)ontdekken.

Duur
4 dagen
Investering
€ 2.721,00
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Praktisch leidinggeven in de zorg

Voor wie?

Deze leergang is bedoeld voor leidinggevenden in de zorg op derde echelonniveau (middenmanagement), zowel binnen het primair proces als stafafdelingen van verschillende typen zorgorganisaties (ziekenhuis tot VVT, GGZ en andere aanbieders in de langdurige zorg).

Resultaat

Na afloop van deze leergang heeft u flink gereflecteerd op uw eigen rol als leidinggevende. Daarnaast heeft u uw persoonlijke leiderschapsvaardigheden verder ontwikkeld. U heeft een helder beeld van de uitdagingen en doelstellingen waar uw team voor staat en heeft kennis opgedaan over gespreksvoering, teamontwikkeling en groepsdynamica. Daarmee weet u uw team te motiveren en enthousiasmeren om de gewenste doelstellingen te realiseren. Zo zorgt u voor dat teamleden zich samen inzetten voor kwalitatief goede zorg, een gezonde bedrijfsvoering en een prettige samenwerking met collega’s. U weet als leidinggevende wanneer u hierbij moet interveniëren of bijsturen en hebt hiervoor de juiste vaardigheden ontwikkeld.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Wie ben ik als leider en wat zijn mijn voorkeuren?

U brengt uw persoonlijke drijfveren in kaart. Uw drijfveren en bepalen voor een groot deel de wijze waarop u uw rol als leidinggevende invult. Het is goed om u daarvan bewust te zijn bij het aansturen van mensen.

Dag 2: Leiderschapsatelier: trends in leiderschap, persoonlijk leiderschap, oefenen met situationeel leiderschap

Op de tweede dag gaat u aan de slag met uw persoonlijk leiderschap en de wijze waarop omgaat met verschillende type medewerkers die elk hun eigen (ontwikkel)behoefte(n) hebben. Op basis van het nabootsen van gesprekken uit de praktijk krijgt u feedback en handvatten om ontwikkelingsgerichte gesprekken te voeren.

Dag 3: Vlootschouw en ontwikkelen werk en mensen

Op de derde dag maakt u een analyse van uw team. U stelt vast wat u te doen staat in het ontwikkelen van uw mensen, uw team en de bedrijfsvoering.

Dag 4: Teamontwikkeling en beweging creëren

Tijdens de laatste dag draait het om uw rol in het team. U actualiseert uw kennis over teamontwikkeling,  groepsdynamica en timemanagement. Daarnaast onderzoekt u wat u in uw eigen rol binnen het team wilt ontwikkelen. Ter afsluiting maakt en doorleeft u uw verhaal richting uw team met als doel beweging in de gewenste richting te creëren.

Werkwijze

U krijgt tijdens deze leergang theoretische modellen aangereikt en gaat daarnaast ook vooral zelf praktisch aan de slag met oefeningen en casuïstiek. Zo ontwikkelt u praktische leiderschapsvaardigheden om uw effectiviteit als leidinggevende te versterken. Tijdens de leergang stelt u een persoonlijke poster samen op basis van Berenschot leiderschapsmodel, waarmee u inzicht krijgt in uw persoonlijke stijl van leidinggeven, doelstellingen en actiepunten.

Te behalen

Na het afronden van deze leergang ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Data

Waar en wanneer

Nader te bepalen
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 2.445,00
Arrangementskosten
€ 276,00
Totaal
€ 2.721,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag