Reorganisatie en herstel | Berenschot

Dienst

Reorganisatie en herstel

Uw organisatie succesvol op koers brengen en houden? Wij helpen u weer op weg.
Afbeelding - Reorganisatie en herstel

Vaak is het niet voldoende om te blijven doen wat u altijd deed om uw organisatie succesvol te houden. Steeds veranderende omstandigheden doen een beroep op uw creativiteit én die van uw mensen. En op weg naar herstel is een reorganisatie soms onafwendbaar.

Wat uw vraagstuk ook is, wij kijken altijd naar de meest passende oplossing. Of u nu zoekt naar ondersteuning bij het bepalen van de koers, het op koers komen of blijven. En of het nu gaat om strategie, uitvoering of iets daartussenin. Bij alles wat we doen staat aandacht voor de mens voorop. We kunnen putten uit jarenlange ervaring en combineren diverse expertises om onze bewezen aanpak voor uw situatie op maat te maken. Op het moment dat u dat nodig heeft.

Onze zorgvuldige en integrale aanpak is altijd gedreven vanuit kwaliteit én goed werkgeverschap. Analytisch, snel en pragmatisch. Zo helpen we u op weg en heeft u de tools in handen om uw organisatie succesvol op koers te brengen en te houden. Bekijk onze brochure voor meer informatie.

Wat we bieden

De juiste richting

Koers bepalen

Veranderende omstandigheden maken dat u moet nadenken of uw koers nog wel de juiste is. Wilt u uw organisatie toekomstbestendig maken, dan is een koerswijziging, herstructurering of reorganisatie soms onvermijdelijk. En dan is het de vraag welke strategie het meest effectief is. Welke gevolgen heeft die koerswijziging voor de formatie van uw organisatie? Welke competenties hebben mensen nodig om toekomstbestendig te kunnen zijn? Hoe geeft u duidelijkheid naar uw medewerkers in deze onzekere tijden? En hoe blijft u hen waarderen en motiveren? Kortom, geen makkelijke opgave.

Op koers komen en blijven

De ervaren adviseurs van Berenschot weten als geen ander dat iedere situatie uniek is, maar altijd vraagt om zorgvuldigheid, duidelijkheid en een adequate afstemming met stakeholders en betrokkenen. Samen met u bepalen we wat de juiste stappen zijn voor uw organisatie. Daarbij staat goed werkgeverschap altijd voorop. Zowel voor de vertrekkende als de blijvende medewerkers.

Om op (de gewijzigde) koers te komen, is het belangrijk om de organisatie klaar te maken voor verandering. Soms is het nodig om ingrijpende maatregelen te nemen, zoals een reorganisatie. Aandacht voor de mens is daarbij essentieel. 

Hoe we dat doen

Concrete handreikingen