Tags

Strategische inkoop


Steeds vaker zetten organisaties de toegevoegde waarde van leveranciers in voor hun eigen strategische propositie. Onder invloed van de actuele trend van het outsourcen van activiteiten ontstaan er meer en meer organisaties die zijn opgebouwd als netwerkverbanden. Er wordt zelfs wel gesteld dat samenwerking in allianties de organisatiestructuur van de toekomst is.

Een volwassen inkooporganisatie kan met een professionele aansturing van haar leveranciers in dat netwerk een belangrijke toegevoegde waarde leveren aan het functioneren van een organisatie. Door te besparen op inkoopkosten, maar ook door verhoging van kwaliteit en innovatie van producten en diensten, risicoverlaging, vergroting van de logistieke beheersing en verbetering van de primaire processen samen met de leveranciers.

Berenschot adviseert organisaties in de publieke sector én de private sector op het gebied van inkoop. Wij honoreren de verschillen tussen beide werkterreinen als het gaat om bijvoorbeeld wetgeving en politieke besluitvorming, en kennen de unieke klantvragen die in beide sectoren spelen.

strategische-inkoop