Tags

Crisis als kans voor innovatie en ontwikkeling


Bij een crisis denkt u wellicht als eerste aan risicoreductie en overleven. Een crisis kan echter in elke sector ook allerlei ontwikkelingen versnellen, zoals nieuwe organisatiestructuren, andere manieren van werken, veranderende klantvoorkeuren, etc. (etcetera) Dat vormt een goede voedingsbodem voor innovatie, die visie, strategie, product of dienst een nieuwe impuls kan geven.

Achterstallig onderhoud

Een crisis biedt u tevens de gelegenheid om achterstallig onderhoud aan te pakken. Denk aan achterblijvende productiviteit, verbetertrajecten die door de waan van de dag op de plank zijn blijven liggen, verkenning van mogelijkheden op het vlak van digitalisering, etc. (etcetera) Deze activiteiten stellen u in staat slimmer en efficiënter te werken en bij wijzigende omstandigheden sneller uit de startblokken te komen.

Mensen maken het verschil

En last but not least, ook in een crisis maken mensen het verschil! Door juist nu in hen te investeren, bevordert u persoonlijke groei en onderlinge cohesie en creëert u tevens een veilig leerklimaat waarin innovaties tot stand kunnen komen.

Vergroot de veranderkracht van uw organisatie!

Wij ondersteunen organisaties bij de volgende processen:

  • Innovatie: innoveren in de hectiek van alledag, zodat u de onzekere toekomst een stap voor bent.
  • Procesoptimalisatie: ingesleten maar inefficiënte routines doorbreken.
  • Zelforganisatie: zo wendbaar en flexibel mogelijk anticiperen op de veranderingen in uw omgeving.
  • Team- en leiderschapsontwikkeling: het beste uit uw mensen halen en leiders hierin coachen.
  • Herinrichten van de performance-cyclus: de performance monitoren en zorgen dat u direct kunt bijsturen.

Behoefte aan daadkrachtige experts?

Meer weten over het toekomstbestendig maken van uw organisatie en uw mensen? Neem dan contact op met Joes Wigman, Peter Edelman of Rutger Verbeet. Wij staan klaar om u te helpen!