Coronacrisis: dienstverlening voor de publieke sector


Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor onze economie en samenleving. Het stelt organisaties in alle bestuurslagen en instellingen voor een enorme uitdaging. De crisisorganisatie moet opgetuigd worden. De maatschappelijke en economische consequenties moeten in beeld gebracht worden. Maatregelen moeten snel en degelijk ontwikkeld en uitgevoerd worden. Daarnaast loopt het reguliere werk zo veel mogelijk door, maar bestuurders en medewerkers zijn genoodzaakt anders en digitaal te werken om veilig voortgang op hun dossiers te kunnen maken.

In deze bijzonder moeilijke tijden staat Berenschot voor u klaar om u waar nodig te helpen. Hebt u behoefte aan advies en/of ondersteuning? Wij stellen onze expertise en capaciteit graag ter beschikking. Meer dan 200 adviseurs staan klaar om bij te springen in deze moeilijke tijd. Bij het optuigen van de crisis-organisatie. Of door in te springen wanneer het reguliere werk in het gedrag komt. Zo dragen ook wij een steentje bij in het aangaan van de grote uitdagingen waar Nederland op dit moment voor staat. Wij staan voor u klaar en zijn er klaar voor. U kunt op elk gewenst moment een beroep op ons doen om u te helpen bij de volgende activiteiten.

  1. Crisismanagement en crisiscommunicatie: het vormgeven en bemensen van de crisisstructuren.
  2. Ontwikkelen en uitvoeren van maatregelen: het leveren van juridische, bestuurskundige, financiële en procesmatige capaciteit.
  3. Quick scan voor gemeenten: gedegen en snel inzicht in de effecten van de crisis, zowel op inhoudelijk als financieel vlak.
  4. Pitstop herstart projecten: aanpak voor het weer opstarten van vitale projecten die stil zijn komen te liggen door deze crisis.
  5. Uitvoeren van regulier werk: capaciteit voor werkzaamheden in het sociale, fysieke en veiligheidsdomein.
  6. Training en ondersteuning online ontmoeten en vergaderen: faciliteren (vaardigheden en techniek) van digitaal (samen)werken.
  7. Digitaal (samen)werken en verbinden: ervoor zorgen dat medewerkers - op afstand - gezond, betrokken en verbonden blijven.

Waar kunnen we u bij helpen?

Crisismanagement en crisiscommunicatie

Crisismanagement en crisiscommunicatie

Ontwikkelen en uitvoeren van maatregelen

coronacrisis: ontwikkelen en uitvoeren van maatregelen

Impactscan coronacrisis voor gemeenten

Impact-scans voor de publieke sector

Pitstop herstart van vitale projecten

Pitstop_herstart_vitale_projecten

Capaciteit voor de uitvoer van regulier werk

coronacrisis: uitvoer regulier werk

Training & support online ontmoeten en vergaderen

training digitaal samenwerken

Digitaal (samen)werken en verbinden

Digitaal_samenwerken