Crisismanagement tijdens coronacrisis


De maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus (COVID-19) raken elke organisatie. Grip krijgen op de situatie is momenteel uiterst ingewikkeld terwijl het einde nog niet in zicht is. Hoe garandeer je als crisismanagement de continuïteit van de primaire processen? Hoe rust je medewerkers toe op de situatie? En hoe trek je lering uit deze crisis om een volgende keer nog adequater te kunnen reageren?

Crisisaanpak en versterking

In de huidige crisis volstaan de standaard structuren en werkwijzen niet meer en is een crisisaanpak van groot belang. Een professionele organisatie en werkprocessen met de juiste goed opgeleide en getrainde medewerkers is nu essentieel.

Wij helpen organisaties (ook op afstand) via:

  • Versterking van uw organisatie of crisisteam vanuit specifieke expertise (crisisbeheersing, crisisvergaderingen, crisisrollen en crisishulpmiddelen) of ter versterking van uw capaciteit
  • Sparren of coaching: voor crisisteams en individuen, éénmalig, op afstand of on the job.
  • Ondersteuning en advisering bij het maken van scenario’s, informatiemanagement, verslaglegging en het structureren van crisisvergaderingen.
  • Versneld opleiden en trainen van medewerkers op het gebied van crisismanagement
  • Real-time observatie en evaluatie: adviseurs draaien mee, observeren en evalueren met het crisisteam het proces van crisisbeheersing en –besluitvorming of om zaken die niet goed lopen weer op de rit te krijgen.

Meer weten over crisismanagement?

Wilt u advies over crisismanagement? Of wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen tijdens de coronacrisis? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.