Tags

Industrie


De industrie heeft de weg omhoog weer gevonden. Wel groeit de ene sector sneller dan de andere. Zo gaan high tech sectoren heel hard door de stijgende vraag naar ICT toepassingen en daaruit afgeleide vraag naar electronische en photonische componenten, maar zit de bouw nog in aan een begin van klein herstel.

High tech bedrijven zijn druk met sensoring & big data , 3D printing, all electric aandrijvingen en nieuwe materialen zoals composieten en keramiek. Het liefst moeten deze producten ook nog in Smart Factories gemaakt worden waardoor robotisering en digitalisering ook definitief op de werkplek hun intrede doen. En wat heeft dat allemaal voor gevolgen voor de procesoperator van de toekomst?

Berenschot heeft verstand van zowel snoeien als van groeien. Waar het niet goed gaat, kunnen we adviseren over aanpassen aan gewijzigde omstandigheden. Waar het wel goed gaat, kunnen we helpen snel(ler) in te spelen op kansen. Onder alle omstandigheden heeft Berenschot bewezen bedrijven tot bloei te brengen.

Veelvoorkomende klantvragen

  • New Business Development Hoe creëer ik kansen voor meer groei en minder afhankelijkheid? Waar zet ik strategisch op in en hoe pas ik mijn kerncompetenties aan?
  • MVO/duurzaamheid Wat moet ik ermee, wat wil ik ermee, en wat kan ik ermee? Is het een hype of een qualifier?
  • Human capital: Hoe zorgen we voor continuïteit op de lange termijn als het gaat om medewerkers? Hoe krijg ik nieuw technisch talent aan boord? Wat betekent verregaande automatisering voor mijn personeel?
  • Operational Excellence : de all-time classic in elke organisatie. Hoe krijg ik mijn interne processen effectief en efficiënt ingericht? Meer doen met minder medewerkers? Welk ERP-pakket gebruikt ik?
  • Financiering en subsidies : De kunst van financial engineering is bijzonder belangrijk geworden. Banken zijn nog steeds terughoudend en wat kan seed capital, een grote subsidie of juist crowdfunding dan betekenen?
  • Nederlandse ecosystemen Met wie wil ik op welk gebied samenwerken in Nederland? Hoe krijg ik een hotspot georganiseerd? Hoor ik bij een topsector en hoe leg ik verbinding?
  • BRIC-landen: Waren deze landen tot voor twee jaar het “beloofde land” nu lijkt dat niet meer, juist Africa is nu sterk in opkomst. Wat te doen?
  • Additive manufacturing (AM) Printing van metaal staat op doorbreken. Hoe kan ik de strijd met de concurrent winnen met AM? Welk deel van mijn productassortiment komt in aanmerking voor AM? Welke investeringen brengt het benutten van AM met zich mee? Welk businessmodel kan ik het beste toepassen?