Private Sector Investeringen programma (PSI)

Gepubliceerd op 16 mei 2012

Wilt u internationaal investeren met een buitenlandse partner maar vindt u de financiële risico's hoog? Het PSI (Private Sector Investeringen-)programma biedt voor u als ondernemer een subsidie voor uw internationale investeringen. Hiermee verlaagt u uw financieel risico. PSI staat open voor 59 landen en geldt voor projectvoorstellen van maximaal € 1,5 miljoen.

Daarvan verstrekt PSI 50% tot 60% subsidie. Investeringen hebben betrekking op hardware, kennisoverdracht en projectmanagement. Het doel is dat er samen met de buitenlandse partner wordt geïnvesteerd in een nieuwe economische activiteit in het desbetreffende land. Tweemaal per jaar kunnen projecten worden ingediend en worden de hoogst scorende voorstellen gehonoreerd.

Berenschot beschikt over jarenlange expertise en kunde op het gebied van business development in opkomende markten. Berenschot heeft zowel MKB-bedrijven als multinationals succesvol ondersteund bij het verkrijgen van financiering voor hun internationale investeringsplannen, waaronder PSI-subsidie.


PSI

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgentschapNL) heeft aangekondigd dat PSI in de huidige vorm wordt opgeheven. De regeling zal in januari 2014 nog éénmaal worden opengesteld. Het budget bedraagt 37 miljoen euro. De deadline voor het inleveren van voorstellen is 10 maart 2014 15.00 uur. Gezien de doorlooptijd voor het ontwikkelen van een kansrijk voorstel, raden wij u aan tijdig contact met ons op te nemen via 030 291 6835 of te mailen naar i.kole@berenschot.nl.