Zakelijke dienstverlening


De komende jaren staan veel zakelijke dienstverleners, zoals ingenieurs, accountants, ICT-dienstverleners, advocaten, kennisinstituten en technologische dienstverleners voor vergelijkbare issues en afwegingen.

Allereerst is vernieuwing - in hoog tempo - nodig om hun (internationale) positie te handhaven. Daarnaast willen opdrachtgevers in het huidige economische klimaat besparen op hun uitgaven aan zakelijke dienstverlening. Verder hebben alle zakelijke dienstverleners te maken met klanten met een krappe beurs en met concurrenten die net een stapje verder moeten of durven gaan. Transparantie is dan cruciaal: de opdrachtgever betrekken in alle stappen van het ‘dienstverleningsproces'.

Berenschot is al jarenlang een vertrouwde partner voor zakelijke dienstverleners. We staan zelf met beide benen in die professie. En we weten de balans te bewaren tussen vakinhoudelijk sparren, effectieve procesvoering en zaken helpen realiseren.

Veelvoorkomende klantvragen

  • Strategieformulering (strategische dialoog) Hoe kom ik tot een businessmodel dat aansluit bij mijn markten en klanten? Wat zijn de juiste keuzen qua aanbod en hoe kan ik deze slagvaardig realiseren?
  • Scenarioplanning Hoe houd ik zicht op de toekomst en op wat regelgevers, kenniscentra, universiteiten, klanten, concurrenten doen? Hoe zorg ik dat onze organisatie in verschillende toekomstscenario's succesvol is?
  • Fusies & overnames en (postfusie)integratie Is een overname opportuun voor onze onderneming? Met welke synergie verdien ik mijn overnameprijs terug? Hoe kom ik snel uit de startblokken met de integratie?
  • Organisatieontwerp Hoe ontwerp ik een organisatie waarin de professionele insteek in balans is met de marktinsteek? Hoe richt ik een effectieve staf- en ondersteunende organisatie in?
  • Benchmark Overhead Zakelijke Dienstverlening Is mijn organisatie efficiënt genoeg? Zo niet, hoe ontwerp ik soepel en snel lopende processen?
  • Talentontwikkeling Hoe word ik als werkgever aantrekkelijk voor talent? Hoe vind ik in een krimpende arbeidsmarkt voldoende toptalent en hoe kan ik bestaand talent voor mijn onderneming behouden?
  • Assessments Welke mensen passen bij mijn onderneming? Hoe bepaal ik de ontwikkelbehoefte van mijn medewerkers?
  • Leiderschapsontwikkeling Hoe help ik mijn professionals zich te ontwikkelen tot goede managers, die mensen motiveren en overzicht hebben over hun werk?
  • Beloningsbeleid Hoe ontwikkel ik een goed beloningsbeleid dat mijn professionals motiveert? Welke prikkels zijn zinvol om medewerkers zich te laten ontwikkelen?
  • Communicatie Hoe communiceer ik mijn visie en strategie zodanig dat mijn medewerkers gemobiliseerd worden en er tegenaan gaan om deze te realiseren?

Serious gaming

Berenschot heeft een game ontwikkeld die accountants uitdaagt tot nadenken over hun rol. U kunt spelenderwijs uitproberen en leert zo hoe u én integer én klantgerichter kunt werken. In de game wordt u als speler geconfronteerd met dilemma’s. U merkt zelf wat het effect is van uw keuze en leert op deze manier het eigen gedrag aan te passen aan de weerbarstige praktijk.

Zelf spelen? Probeer nu onze demo uit door hier te klikken!