Hybride werken | Berenschot

Toekomst van werk en organisaties

Het hybride tijdperk

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving meer en meer van het slot. Bedrijven beraden zich op de toekomst: wat hebben we geleerd, wat willen we behouden en wat willen we zeker terug als alles weer ‘normaal’ is.

Bewust nadenken over hoe het nieuwe, hybride (thuis/kantoor) werken eruitziet, is in meerdere opzichten van belang. Allereerst om de kwaliteit en continuïteit van uw dienstverlening en producten zeker te stellen. En daarnaast om de autonomie, verbondenheid en de ontwikkeling van uw medewerkers te waarborgen en het beste uit uw team te halen.

Bij het bepalen van uw visie en beleid rond de nieuwe manier van werken, dienen zich verschillende vragen aan. Welke manier van werken past bij uw organisatie, uw mensen en uw kernactiviteit? Hoe gaat u samen, als team, het nieuwe spel spelen? Zorgen dat nieuw talent speeltijd krijgt, ervaren spelverdelers hun werk doen, er geen gaten vallen in de verdediging en spitsen in scoringspositie komen? 

Afbeelding - hybride werken
Schets samen de toekomst
Uitgelicht

Schets samen de toekomst

Hoe u vragen omtrent het nieuwe werken beantwoordt, heeft impact op uw hele HR-organisatie: van communicatie, samenwerken en leiderschap tot leren, ontwikkelen, arbeidsvoorwaarden en belonen. Daarbij zijn autonomie, groei en ontwikkeling en verbondenheid even belangrijk. Kansen genoeg om de toekomst van werk nu vorm te geven!

Creëer samen met uw medewerkers een visie op het nieuwe werken middels onze praatplaat. Download de praatplaat

Aan de slag!

Wilt u aan de slag met het nieuwe werken, maar weet u niet waar te beginnen? Of heeft u een vraag over het nieuwe werken? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Hoe we helpen

Onze diensten