Krapte op de arbeidsmarkt | Berenschot

Thema

Krapte op de arbeidsmarkt

De vraag naar personeel is momenteel hoog en het beschikbare aanbod laag. Deze krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar en stelt organisaties voor almaar grotere uitdagingen.
krapte op de arbeidsmarkt

Hoewel een deel van de huidige krapte wellicht tijdelijk is vanwege de coronapandemie, speelt op de achtergrond een structureel vraagstuk. Want nu de vergrijzing inzet, is de instroom vanuit het onderwijs onvoldoende om aan de groeiende vraag naar arbeidskrachten te voldoen. Ook op lange termijn blijft de arbeidsmarkt dus gespannen. Met andere woorden, organisaties moeten zich niet alleen richten op de huidige krapte op de arbeidsmarkt, maar ook inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Om nu en in de toekomst in te kunnen spelen op veranderingen op de arbeidsmarkt kijken we bij Berenschot graag vanuit verschillende invalshoeken:

Loopbaancoaching

In tijden van krapte is investeren in eigen mensen ontzettend belangrijk. Hoe blijven mensen waardevol voor de organisatie? Met het My Future-programma van Berenschot kunnen medewerkers hun loopbaan zelf vormgeven. Bekijk de animatievideo waarin we het My Future-programma kort uiteenzetten. 

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten.