Daniëlle Salawan Bessie over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Daniëlle Salawan Bessie interview

Daniëlle is consultant strategisch HRM binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties. In die rol helpt ze werkgevers in te spelen op de toekomst van werk.
Afbeelding - Daniëlle Salawan Bessie interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik ben consultant strategisch HRM binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties. In die rol help ik werkgevers in te spelen op de toekomst van werk. Hiervoor begeleid ik hen bij het handen en voeten geven aan diverse HR- en verandermanagementvraagstukken. Denk aan belonen & beoordelen, duurzame inzetbaarheid en leren & ontwikkelen. Ook houd ik mij regelmatig bezig met opdrachten gericht op de arbeidsmarkt binnen de zorgsector."

Ik las het profiel van één van de consultants, waarin zij vertelde over haar werkzaamheden. Ik dacht: dat wil ik ook!

En voor je tijd bij Berenschot?

"Ik heb arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens deze opleiding ben ik als stagiaire bij Berenschot begonnen en mocht daarbij deelnemen aan het interne stageplusprogramma. Dit hield in dat ik naast het schrijven van mijn scriptie werd ondergedompeld in de wereld van de Berenschot-consultants en kon meekijken bij adviesopdrachten. Als stagiaire werd ik snel serieus genomen en ging ik gelijk mee naar klantafspraken."

Hoe ben je hier terechtgekomen?

"In mijn zoektocht naar een stage keek ik naar organisatieadviesbureaus. Zo kwam ik Berenschot tegen. Ik las het profiel van één van de consultants, waarin zij vertelde over haar werkzaamheden. Ik dacht: dat wil ik ook!"

Hoe zou je de samenwerking binnen het team omschrijven?

"Het team is heel divers qua persoonlijkheden en expertises, maar met een grote waardering voor onderlinge verschillen. Er is veel collegialiteit, we steunen elkaar in uitdagende werk- en privésituaties. Ook fijn is dat er veel senioren zijn bij Berenschot van wie je veel van kunt leren."

Wat was jouw mooiste opdracht bij Berenschot?

"Ik vind het lastig om er één uit te kiezen! Het is juist leuk om veel verschillende dingen te doen. Dat houdt het werk afwisselend en uitdagend. De ene keer ben ik betrokken bij een groot organisatieontwikkeltraject waarbij je een periode intensief samenwerkt met de klant. En vervolgens ben ik weer bezig met een onderzoeks- of beleidsopdracht of met het begeleiden van werksessies/trainingen. Ik vind het altijd leuk om dit samen met collega's te doen. Dat kan bij Berenschot gelukkig."

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

"Ik wil heel graag groeien in zelfstandigheid binnen mijn rol. Ik zou graag HR-afdelingen willen blijven helpen verbeteren en vernieuwen. Groeien en mooie opdrachten blijven doen, dat vind ik gaaf."

Wat is je mooiste Berenschot-herinnering?

"In de eerste week van mijn traineeship mocht ik al mee op reis. We zijn naar Leuven geweest, echt heel leuk! Het gaf me de mogelijkheid om mijn collega’s op een wat minder formele manier te leren kennen. Erg goed voor de teamspirit"

Bekijk onze openstaande vacatures