Ime Hüsken over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Ime Hüsken interview

Ime is managing consultant binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties.
Afbeelding - Ime Hüsken interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik ben managing consultant binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties (TWO). Hierbinnen werk ik voor de groep Inrichting van Organisaties, waarbij ik mijn klanten help met vraagstukken op het vlak van (her)structurering, organisatieontwerp en -verandering."

Hoe zou je de samenwerking binnen jouw adviesgroep omschrijven?

"Binnen onze competentiegroep Inrichting van Organisaties werken we steeds meer toe naar een klein aantal vaste rollen, die erg waardevol zijn voor de groep. Deze worden gedaan naast reguliere werkzaamheden. Zo staat één van onze consultants in nauwe verbinding met de wetenschap, door middel van een docentschap aan de UvA. Hij zorgt ervoor dat we elke maand een actueel wetenschappelijk vakinhoudelijk artikel bespreken en onze kennis hiermee verbreden. Een andere consultant houdt zich weer bezig met het coördineren van de marketingactiviteiten voor de groep, waardoor we onszelf als groep sterk profileren, dat is mooi om te zien. Verder trekken we binnen de adviesgroep TWO ook veel samen op. We benaderen de klantvraag vanuit meerdere invalshoeken. Onze toegevoegde waarde zit wat mij betreft dan ook in het oplossen van complexe vraagstukken. Doordat verschillende disciplines in onze adviesgroep samenkomen, van strategie tot leiderschapsontwikkeling en optimalisatie, kunnen we de klant optimaal bedienen."

En de sfeer?

"De sfeer is informeel, bijna familiair. Er zijn korte lijnen en open deuren. We doen het echt samen en er is over de gehele linie een grote mate van gelijkgerichtheid. We werken richting dezelfde doelen."

De sfeer is informeel, bijna familiair. Er zijn korte lijnen en open deuren.

Wat was jouw leukste/ meest interessante project?

"Dan denk ik als eerste aan de Zonnebloem. Dit is een vereniging die mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke ervaring geeft. Ze organiseren bijvoorbeeld toegankelijke uitjes of (vaar)vakanties. We werden gevraagd om de werking van de organisatiestructuur te evalueren, om vervolgens vanuit het opgebouwde vertrouwen in Berenschot verder te mogen helpen bouwen aan de nieuwe organisatie, zij aan zij met de Zonnebloem. Ook denk ik aan de dienst Testen, waar we aan het begin van de coronacrisis hebben mogen helpen aan het bouwen aan de organisatie die verantwoordelijk is voor het opbouwen en verdelen van covid-testcapaciteit. Het zijn beide opdrachten met grote maatschappelijke waarde, en het is gaaf om daaraan bij te dragen."

Waarom Berenschot en niet een ander adviesbureau?

"Berenschot heeft weliswaar de financiële drive om succesvol te zijn en gezond te blijven, maar we gaan daarin niet tot het uiterste. We willen als medewerkers ook gezond blijven, kennis en inhoud ontwikkelen, en leuke dingen doen samen. De balans is goed, en dat maakt dat Berenschot goed bij me past."

Wat zijn jouw toekomstambities?

"Ik wil blijven bouwen aan de adviesgroep TWO. De expertises die we als verschillende consultants hebben, willen we steeds beter op elkaar aan laten sluiten. Zo worden we één groep met één thuisbasis. Dat is een mooi streven!"

Wat is je mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Een paar jaar terug ben ik met een paar collega’s naar Düsseldorf gegaan. Overdag waren we er voor een vakinhoudelijke conferentie, ’s avonds was er veel gezelligheid. Het is heel ontspannen om op die manier samen op pad te zijn en het over zin en onzin te hebben. Ik moet ook denken aan een tijd dat we het als groep wat rustiger hadden, en toen pro bono, een second opinion op de organisatiestructuur van een organisatie in de ontwikkelingssamenwerking hebben opgeleverd. Samen mooie projecten uitvoeren en van elkaar leren, daar krijg ik energie van!"

Bekijk onze openstaande vacatures