Sam Beenhakker over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Sam Beenhakker interview

Sam doet als consultant zorg veel commerciële analyses bij zorginstellingen of gemeenten. Daarnaast houdt hij zich bezig met de vraag: hoe breng ik het zorgdomein en sociaal domein dichterbij elkaar?
Afbeelding - Sam Beenhakker interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik doe voornamelijk commerciële analyses bij zorginstellingen of gemeenten. Deze organisaties help ik bij het in kaart brengen van bijvoorbeeld hun kostprijzen of hun inkomsten en uitgaven. Gemeenten ondersteun ik bij het inkopen van zorgproducten: hoe ze dat beter kunnen doen en hoe dat beter kan aansluiten bij cliënten. En verder kijk ik met gemeenten en regio’s hoe ze (de toegang) van zorg efficiënt kunnen organiseren en zorginstellingen efficiënt kunnen samenwerken. Dan gaat het om samenwerking tussen maatschappelijk werk en het ziekenhuis, maar ook tussen huisarts, buurtteams, gemeente, een sportcoach, noem maar op."

Dat vind ik het leuke aan Berenschot, dat je vanuit heel veel verschillende kanten met heel veel verschillende mensen kan samenwerken en die ook vooral heel erg veel weten.

Waarom Berenschot en niet een ander adviesbureau?

"Voor mij hebben het informele en de collega’s een heel belangrijke rol in hoe ik mijn werk ervaar. Dat is bij Berenschot echt superleuk en sommige collega’s zie ik ook buiten werktijd. Dat is echt heel bijzonder en heel waardevol. Daarnaast sta ik echt achter de maatschappelijke impact en de maatschappelijke meerwaarde die Berenschot levert en die vaak voor het commerciële oogpunt gaat."

Hoe is de samenwerking binnen jouw adviesgroep/team?

"Sowieso bespreken we één keer per week waar we allemaal mee bezig zijn, of we nog nieuwe projecten gaan starten en hoe iedereen in zijn werk zit. Binnen het sociaal domein werk ik met een aantal collega’s samen op hetzelfde project, maar ook met collega’s van andere adviesgroepen. Die zijn dan bijvoorbeeld wat meer datagedreven, hebben wat meer kennis van data-analyse. Dat vind ik het leuke aan Berenschot, dat je vanuit heel veel verschillende kanten met heel veel verschillende mensen kan samenwerken en die ook vooral heel erg veel weten. Ik heb vier tot vijf projecten, variërend van een looptijd van een half jaar tot een week, waarbinnen ik ook weer met verschillende mensen samenwerk."

Wat zijn je toekomstambities?

"Mijn belangrijke ambities zijn om vanuit de inhoud het zorgdomein en het sociaal domein meer te combineren en te verbinden. Dat veel mensen geholpen worden en dat in de financiële doorrekeningen en de financiële analyses het cliëntperspectief belangrijker wordt."

Hoe faciliteert Berenschot die ambities?

"Door vrijheid in het doen van opdrachten. Je bent heel erg vrij om verschillende opdrachten op te pakken of aan te sluiten bij projecten die je zelf leuk vindt of wilt doen. Verder kun je heel erg veel trainingen en opleidingen volgen die je zelf ook kunt aandragen. Daar heb je zelf de regie in. Op die manier kun je je persoonlijke ontwikkeling, ook als je niet in een traineejaar zit, vormgeven en in je eigen snelheid oppakken."

Wat is je mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Dat ik inhoudelijk met mensen werk, maar daar omheen ook met ze kan racefietsen of hardlopen, soms op dezelfde dag. En daarna heerlijk borrelen op kantoor of bij iemand thuis of in de tuin. Die combinatie van met gedreven, ambitieuze en inhoudelijke mensen werken en tegelijkertijd op zoveel andere vlakken, los van het werk, dingen met elkaar doen, vind ik echt heel gaaf."

Bekijk onze openstaande vacatures