Simon Heesbeen over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Simon Heesbeen interview

Simon is managing consultant bedrijfsvoering binnen de adviesgroep Zorg en maatschappelijke ontwikkeling. Zijn focus ligt op de langdurige zorg.
Afbeelding - Simon Heesbeen interview

Wat voor werk doe jij bij Berenschot?

"Ik ben managing consultant bedrijfsvoering binnen de adviesgroep Zorg en Maatschappelijke Ontwikkeling, en mijn focus ligt op de langdurige zorg. Mijn opdrachtgevers zijn vooral aanbieders binnen de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. Ik vind het fijn om voor maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan. Je zult mij niet snel voor private partijen zien werken waar het vooral om groei en geld verdienen gaat.

In opdrachten richt ik me op de bedrijfsvoering en het slim organiseren van de ondersteunende processen en sturing van het primaire zorgproces. Dan kun je denken aan vraagstukken rond het verbeteren van de overhead, procesoptimalisatie, samenwerking tussen afdelingen en organisaties, en het organiseren van projectmatig werken binnen de zorg. Ik vind het leuk om met cijfers te werken en ben daarom al jaren lid van het Benchmark Care-team. Hierbij ben ik vooral benieuwd naar het verhaal achter de cijfers en op basis daarvan adviseer ik organisaties waar verbetering c.q. vernieuwing mogelijk en/of nodig is."

Hoe lang werk je al bij Berenschot?

"Ik werk nu dertien jaar bij Berenschot. In 2009 ben ik als stagiair begonnen en heb vervolgens het traineeship doorlopen. Sindsdien heb ik elke keer nieuwe stappen gezet en ben ik steeds verder doorgegroeid."

De compacte schaal van Berenschot zorgt ervoor dat je gauw mensen kent en vindt. Zo kun je snel schakelen, waardoor mijn werk uitdagend en inspirerend blijft.

Waarom nog steeds Berenschot?

"Er is altijd ruimte om door te groeien en nieuwe dingen op te pakken. Ik blijf me continu ontwikkelen. De compacte schaal van Berenschot zorgt ervoor dat je gauw mensen kent en vindt. Zo kun je snel schakelen, waardoor mijn werk uitdagend en inspirerend blijft."

Wat was jouw mooiste opdracht?

"De afgelopen jaren heb ik veel mooie opdrachten gedaan. Momenteel ben ik anderhalf jaar werkzaam als programmamanager a.i. bij Abrona, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Ik stuur het programma aan dat als doel heeft projectmatig werken binnen de organisatie te professionaliseren. Vooral om de projecten die binnen de organisatie lopen succesvol te laten zijn. Dat is binnen Abrona en binnen veel zorgorganisaties een grote uitdaging. Projecten worden vaak begonnen, maar niet afgerond. Zeker in deze tijd met COVID-19 en het hoge verzuim en verloop in de sector is het realiseren van deze verandering een grote uitdaging. Daarom werken we stapsgewijs. Hierbij stuur ik enerzijds op ontwikkeling van de organisatie en projectmatig werken, en anderzijds coördineer ik de uitvoering van lopende projecten. Daarvoor werk ik nauw samen met de medewerkers van Abrona. Ik leer hierbij veel over de organisatie, het werk dat Abrona doet en ook over mijzelf."

Hoe ben je bij Berenschot terechtgekomen?

“In mijn studententijd werkte ik al voor een academisch adviesbureau, en het was mijn ambitie om mijn stage en scriptie bij een adviesbureau te doen. Tijdens de master Organisation Studies aan de Tilburg University kwam ik via een Extended Master Programma Berenschot tegen. De organisatie sprak me heel erg aan en gelukkig was dat wederzijds!”

En waarom dan Berenschot?

“De vrijheid en verantwoordelijkheid vind ik heel fijn. Ik werk elke keer met andere collega’s en klanten samen. Je blijft nieuwe dingen leren en ik steek ook enorm veel op van andere organisaties."

Wat wil je nog graag bereiken?

"De komende jaren wil ik mij graag verder ontwikkelen als programmamanager. Het is een rol die bij mijn persoonlijke kwaliteiten past. Je werkt daarbij langer aan een doel en bent langduriger bij een organisatie(s) betrokken. Het liefst doe ik dat in de langdurige zorg om bij te dragen aan meer rust binnen organisaties en sectoren, zodat medewerkers gewoon hun werk kunnen doen."

Wat is je mooiste Berenschot-herinnering?

“Ongeveer vijf jaar geleden heb ik met zes collega’s meegedaan aan de Berenschot Expeditie naar Nigeria. Daar hebben we een internationale ontwikkelingsorganisatie geholpen met het ontwikkelen van een strategie om maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de cacao-industrie te stimuleren. We hebben onze kennis en middelen ingezet om daar het verschil te maken voor lokale boeren, heel gaaf! Zo’n intensieve samenwerking binnen een bepaald project schept ook echt een band. Ik heb daar ervaringen opgedaan die mij nu nog van pas komen. Het was enorm leerzaam. Berenschot zou er goed aan doen weer zoiets te organiseren."

Bekijk onze openstaande vacatures