Tirsa Goedhart over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Tirsa Goedhart interview

Tirsa is onze verbinder: als secretaresse ondersteunt ze de adviesgroep Energie & Leefomgeving.
Afbeelding - Tirsa Goedhart interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Als secretaresse ondersteun ik de adviesgroep Energie & Leefomgeving. Ik werk inmiddels 2,5 jaar voor Berenschot."

Wat houdt jouw functie in?

"Ik ondersteun de adviseurs tijdens hun werkzaamheden en projecten. Hierin moet ik goed het overzicht bewaren, vaak snel schakelen en flexibel zijn. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal andere projecten. Zo zit ik in een AFAS-werkgroep om processen te verbeteren en verzorg ik de ondersteuning van trainees. Wanneer andere secretaresses afwezig zijn, kan ik worden gevraagd als achtervang. Ik vind het leuk om diverse werkzaamheden op te pakken."

Wat was jouw leukste/meest interessante project?

"Dat denk ik toch gelijk aan Klimaattalent, een heel nieuw label binnen Berenschot. Dit is een programma voor starters die werkzaam willen zijn binnen projecten gericht op de energietransitie. Bij dit programma houd ik me bezig met een stuk communicatie, onboarding en coördinatie, een hele leuke uitdaging. Ik krijg echt de ruimte en het vertrouwen om dit te doen. Omdat het een start-up is, is het ontzettend uitdagend. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om met starters en junior consultants te werken."

Als je wilt, kun je van alles oppakken. De rol van secretaresse is echt enorm breed.

Waarom heb je voor Berenschot gekozen?

"Bij Berenschot is heel veel mogelijk. Als je wilt, kun je van alles oppakken. De rol van secretaresse is echt enorm breed. Ik kan meewerken aan de organisatie van evenementen, maar ben ook betrokken geweest bij bijvoorbeeld het organiseren van groepsdagen en allerlei andere activiteiten van de adviesgroep."

Hoe is de samenwerking binnen jouw adviesgroep/team?

"De sfeer is heel gemoedelijk, bijna broederlijk. Het team bestaat uit heel verschillende consultants met uiteenlopende expertises. Mensen met het hart op de tong en heel gepassioneerd over hun vak. Daar krijg ik energie van!"

Wat zijn je toekomstambities?

"Ik zou graag een nog hechtere groep willen maken van onze adviesgroep. De huidige groep bestaat nog niet zo heel lang en ik wil de collega’s nog beter leren kennen. Ook zou ik mijn AFAS-kennis willen overdragen aan andere secretaresses. Ik ben zeker nog niet uitgeleerd bij Berenschot, dus ik blijf hier nog wel even!"

Wat is de mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Het Berenschot-cabaret! Een jaar lang heb ik met collega’s meegewerkt aan het in elkaar zetten van een theatershow. Ook heb ik zelf allerlei leuke nummers vertolkt die avond. Zo heb ik met twee collega’s een lied gezongen: een ode aan onze P&O-manager. Zo’n avond blijft je lang bij, omdat het echt heel leuk en gezellig is. Ook leer je collega’s op een heel andere manier kennen."

Bekijk onze openstaande vacatures