Vanja van Sprakelaar over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Vanja van Sprakelaar interview

Vanja van Sprakelaar is consultant bedrijfsvoering en benchmarking en is vanuit ons traineeprogramma doorgegroeid naar haar huidige functie.
Afbeelding - Vanja van Sprakelaar interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik werk bij de adviesgroep Business & Data Solutions. In 2017 ben ik begonnen als trainee. Nu houd ik me onder andere bezig met benchmarks bij publieke organisaties en met bedrijfsvoeringsvraagstukken. In opdrachten richt ik mij voornamelijk op de kwantitatieve kant."

Wat houdt dat precies in?

"Bij benchmarks gaat het voornamelijk om het goed vergelijkbaar maken van organisaties. Dit zijn over het algemeen organisaties uit eenzelfde sector, die we bijvoorbeeld vergelijken op het vlak van formatie of kosten. In de praktijk houdt dat in dat ik heel veel informatie verzamel bij opdrachtgevers om een goed beeld te krijgen van de bedrijfsvoering. En uiteindelijk helpen we ze hun bedrijfsvoering te verbeteren. In deze rol leer je heel veel organisaties en processen kennen. Je kunt heel veel organisaties dus echt helpen effectiever te worden."

Wat was jouw mooiste opdracht bij Berenschot?

"Een half jaar geleden heb ik een financiële doorrekening gemaakt voor poppodia om te kijken naar de impact van corona op hun bedrijfsvoering. Op dat moment een belangrijk maatschappelijk thema en heel actueel."

In de praktijk houdt dat in dat ik heel veel informatie verzamel bij opdrachtgevers om een goed beeld te krijgen van de bedrijfsvoering.

Wat zijn voor jou de uitdagingen?

"In deze rol moet je precies werken en er altijd voor zorgen dat je de cijfers en gegevens goed op orde hebt. Het moet allemaal kloppen!"

Hoe ben je bij Berenschot terechtgekomen?

"Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en ben via de in-housedag bij Berenschot beland. Ook heb ik tijdens mijn studie een keer een casus van Berenschot behandeld. Het traineeprogramma leek me gaaf: met negentien andere net afgestudeerde collega’s een trainingsprogramma doorlopen en ook nog inhoudelijke expertise ontwikkelen. Dus zodoende!"

En waarom dan Berenschot?

"Werken bij Berenschot betekent veel vrijheid hebben en elke keer nieuwe dingen doen. Ik werk binnen verschillende projectgroepen en heb daardoor elke keer met andere collega’s te maken. Dat spreekt me aan."

Wat wil je nog graag bereiken?

"Ik wil mooie opdrachten blijven doen en mezelf verder ontwikkelen als consultant. Door de verschillende soorten opdrachten is daar alle mogelijkheid toe!"

Wat is je mooiste Berenschot-herinnering?

"Ik denk toch wel de Berenschot-wintersport. Die staat in ieder geval hoog op het lijstje van leuke activiteiten bij ons. Maar het cabaret is ook heel leuk."

Bekijk onze openstaande vacatures