Vera Mulder over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Vera Mulder interview

Sinds haar afstudeerscriptie voor de master Bestuurskunde is Vera zich vast gaan bijten in het onderwerp duurzaamheid.

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik ben werkzaam binnen de adviesgroep Energie & Leefomgeving en doe daar allerlei projecten op het gebied van duurzame mobiliteit."

Hoe ben je bij Berenschot terechtgekomen?

"Mijn afstudeerscriptie voor de master Bestuurskunde heb ik destijds voor de gemeente Rotterdam geschreven, bij de afdeling Duurzaamheid. Ik vond het onderwerp heel tof, maar mijn toekomst zag ik niet bij de gemeente. In mijn zoektocht naar een organisatie met een maatschappelijke drive én ambitieuze collega’s kwam ik bij Berenschot uit! In 2019 ben ik hier als trainee aan de slag gegaan."

Hoe is de samenwerking binnen je team?

"We gaan heel gemakkelijk met elkaar om. Berenschot is een platte organisatie, waardoor je ook als starter direct iets te zeggen hebt. Dat maakt de samenwerking met collega’s prettig."

Ik ben als consultant nog lang niet uitgekeken bij Berenschot en wil graag ook zelf projecten binnenhalen en managen.

Hoe ziet een gemiddelde week eruit voor jou?

"Ik heb heel veel Teams-overleggen met zowel collega’s als klanten. Bij vlagen doe ik heel veel interviews met mensen uit verschillende organisaties uit de (semi)publieke sector. Tussendoor ben ik bezig met het voorbereiden van meetings, uitvoeren van analyses en schrijf ik adviesrapporten."

Wat was voor jou het leukste project tot nu toe?

"Ik denk de Inspiratiegids duurzame mobiliteit, een project dat ik aan het begin van mijn traineeship samen met mijn collega Kaj heb opgepakt. In dit digitale document hebben we vijftien initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit in beeld gebracht. De initiatieven varieerden van slimme stoplichten tot de autoluwe binnenstad in Amsterdam en lichtgevend asfalt in Groningen. Voor deze gids hebben we door het hele land interviews gehouden met verschillende betrokkenen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de bestuurlijke succesfactoren van deze initiatieven. Het voornaamste doel van de gids was beleidsmakers en bestuurders te inspireren, en de voorwaarden voor succesvolle verandering inzichtelijk te maken."

Wat zijn je toekomstambities?

"Ik wil absoluut doorgroeien! Ik ben als consultant nog lang niet uitgekeken bij Berenschot en wil graag ook zelf projecten binnenhalen en managen. Tijdens mijn traineeship en daarna kon ik veel trainingen volgen. Ook hier ben ik nog niet mee klaar."

Wat is de mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Een tijdje geleden zijn we met de adviesgroep gaan ijshockeyen in Den Haag. Iedereen was uiteraard heel fanatiek, inclusief ikzelf! Daarna hebben we met zijn allen geborreld onder het genot van après-ski muziek."

Bekijk onze openstaande vacatures