Trainees aan het woord


Wat onderscheidt het traineeship bij Berenschot van andere traineeships?

Alexandra Schippers_klein

Alexandra Schippers

“Bij Berenschot maak je als trainee deel uit van een grote groep trainees, waarbij iedereen een ander expertisegebied heeft. De één houdt zich bijvoorbeeld bezig met veiligheid en crisismanagement, de ander met assessments en ontwikkeling. Hierdoor leer je multidisciplinair denken en samenwerken. Daarnaast is de combinatie van vier dagen werken voor een adviesgroep en één traineedag erg leuk en leerzaam.”

Hoe word je als trainee betrokken bij een project?

“Bij Berenschot krijgen de trainees veel vrijheid en verantwoordelijkheid om als groep het traineeship in te richten. Een deel van het programma van de traineedagen (elke vrijdag) staat vast, een ander deel wordt ingevuld op basis van de collectieve leerdoelen. Als trainee steek je hierdoor veel energie in het traineeship om er samen een leerzaam jaar van te maken!”

Michiel Bus_klein

Michiel Bus

Lonneke Broeks_klein

Lonneke Broeks

“Wij adviseren regelmatig gemeenten over de inrichting van de sociale zekerheid. In die opdrachten betrekt de projectleider mij meteen al bij de acquisitie. Ik ga mee op intakegesprek bij de potentiële opdrachtgever en schrijf mee aan de offerte. In de uitvoering van de opdracht werk ik veel zelfstandig. Zo heb ik contact met de klant, maak ik analyses en presenteer ik de resultaten aan de klant. Hierbij krijg ik, waar nodig, ondersteuning van de projectleider.”
“Samen met een collega heb ik in een project de cultuur en werkwijze van een organisatie in kaart gebracht. We vulden elkaar heel goed aan. Mijn rol was het opstellen, uitzetten en analyseren van een vragenlijst. Ik kan daar goed mee uit de voeten, terwijl mijn collega daar wat minder mee heeft. Die kon zich daardoor richten op het begeleiden van de bijbehorende sessies.”

Bob Joormann_klein

Bob Joormann

Hoe heb jij bijgedragen aan vernieuwing binnen Berenschot?

Bart Keijzer_klein

Bart Keijzer

“Innovatie en ondernemerschap staan hoog in het vaandel bij Berenschot en ook tijdens het traineeship. Je krijgt als trainee veel ruimte om je eigen visie, ideeën en werkwijze te ontwikkelen, en kunt ook meedenken over projecten en verbeteringen in bestaande processen en methodieken. Zo heb ik inmiddels plaatsgenomen in een werkgroep om te komen tot een nieuwe digitale strategie en een explorator group over de toekomst van het adviesvak.”


Berenschot Trainees 2016