Traineeship op maat


Berenschot kan u helpen met het ontwikkelen van een traineeship op maat. Het resultaat is een programma dat toegevoegde waarde heeft voor de organisatie en aansluit bij de ambities.

Als u ons vraagt mee te denken over de inrichting van een traineeprogramma, dan is onze eerste vraag: wat moet het traineeprogramma u opleveren? Een traineeprogramma is geen doel op zich, maar moet bijdragen aan de organisatiedoelen. Belangrijke vragen in het ontwerp van een traineeship zijn:

  • Waar moeten de trainees aan bij dragen?
  • Wat moet het profiel van de trainees zijn bij binnenkomst?
  • Welke ontwikkeling stellen we centraal? Wat voor type opdrachten bieden we de trainees aan?
  • Welke mogelijkheden hebben we daarbij?

Drie leerstromen

In onze traineeprogramma's zetten wij drie leerstromen centraal om te zorgen dat deelnemers effectief leren: de cognitieve (kennis, methoden, modellen), de experimentele (uitproberen, doen) en de reflectieveleerstroom (wat zijn mijn kwaliteiten? wat heb ik nodig om me verder ontwikkelen?).

Trainees kunnen vanuit hun eigen kracht excelleren met hulp van inspirerende en motiverende begeleiders. Zij raken geboeid en gebonden. Het traineeprogramma is echt van uw organisatie, wij werken zo veel mogelijk samen met de HR-afdeling en de leidinggevenden van de trainees.


visie-op-leren_web

Klantcases