Wat is het Berenschot traineeship?


Het eenjarig traineeship bij Berenschot begint op 1 oktober en op 1 april. Tijdens het traineeship kom je te werken in een adviesgroep die past bij jouw achtergrond. Je zult gemiddeld vier dagen per week binnen deze groep werken aan klantopdrachten, waarnaast je één dag per week bezig gaat met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de hand van trainingen en vaardigheden.

Het traineeprogramma bestaat uit zes leerblokken. Tijdens de eerste zes maanden verdiep je je in de eerste vier leerblokken, waarin je intensief aan de slag gaat met je eigen ontwikkeling. In het tweede deel zijn er twee leerblokken, waarnaast veel ruimte is voor je werk als adviseur.

Fabienne Roben_klein


"Als trainee bij Berenschot zit je niet stil! De eerste periode staat vooral in het teken van kennismaken met de eigen adviesgroep, de traineegroep en Berenschot. Als trainee kom je met een frisse blik binnen en daar heeft de adviesgroep waar ik werkzaam ben hopelijk al flink van kunnen profiteren."

Lees meer

Elke module kent een aantal vaste trainingsactiviteiten. Daarnaast krijgt de traineegroep de mogelijkheid om zelf activiteiten toe te voegen. Deze ruimte neemt gedurende het traineeprogramma toe. Als trainee treed je om de beurt op als dagvoorzitter. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor het verloop van de dag, ondersteund door onze traineecoördinatoren. Onderstaand schema toont een greep uit de inhoud van de leerblokken.

Traineeprogramma klein

Klik hier voor een vergroting (png, 941 kB)

Wat levert het traineeship je op?

Bij afronding van het traineeship:

  • Heb je inzicht gekregen in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten als consultant
  • Heb je een steile leercurve doorgemaakt, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak
  • Heb je een (intern) netwerk opgebouwd en jouw interesses binnen ons brede adviesportfolio leren kennen
  • Heb je een vaste groep collega’s (mede-trainees) waarmee je ervaringen deelt en van elkaar leert
  • Heb je kans op doorstroom naar een functie waar jouw kwaliteiten het meest van pas komen
  • Heb je gewerkt aan diverse complexe vraagstukken voor klanten uit verschillende sectoren.

Meer informatie

Heb je nog vragen over het traineeship? Neem dan gerust contact op met Fauzia Zaitouni, corporate recruiter binnen Berenschot. Zij staat je graag te woord!