Wat is het Berenschot traineeship?


Het eenjarig traineeship bij Berenschot begint op 1 oktober en op 1 april. Tijdens het traineeship kom je te werken in een adviesgroep die past bij jouw achtergrond. Je zult vier dagen per week binnen deze groep werken aan klantopdrachten, waarnaast je één dag per week bezig gaat met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de hand van trainingen en vaardigheden.

Het traineeprogramma bestaat uit zes leerblokken. Tijdens de eerste zes maanden verdiep je je in de eerste vier leerblokken, waarin je intensief aan de slag gaat met je eigen ontwikkeling. In het tweede deel zijn er twee leerblokken, waarnaast veel ruimte is voor je werk als adviseur.

Elke module kent een aantal vaste trainingsactiviteiten. Daarnaast krijgt de traineegroep de mogelijkheid om zelf activiteiten toe te voegen. Deze ruimte neemt gedurende het traineeprogramma toe. Als trainee treed je om de beurt op als dagvoorzitter. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor het verloop van de dag, ondersteund door onze traineecoördinatoren. Onderstaand schema toont een greep uit de inhoud van de leerblokken.

traineeship-programma-v2

Wat levert het traineeship je op?

Bij afronding van het traineeship:

  • bezit jij de basiskennis en -vaardigheden van een consultant.
  • heb je je plek gevonden binnen je adviesgroep én binnen Berenschot.
  • vormen ondernemerschap, samenwerking en innovatie de basis van je werk.
  • heb je een (intern) netwerk opgebouwd en ben je bekend met ons brede adviesportfolio.
  • heb je gewerkt aan diverse complexe vraagstukken voor klanten uit verschillende sectoren.