Even voorstellen: Simone Takx | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Simone Takx, klimaattalent

Artikel
Vrouw staat op de trap

Deel dit artikel

Datum

05 juli 2022

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten bij het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen.

Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Simone Takx.

Waarom ben je bij Berenschot Klimaattalent gaan werken?

Na mijn studies wist ik zeker dat ik mij verder wilde verdiepen in klimaatvraagstukken. De urgentie van de klimaatcrisis is groot en dat motiveert mij sterk om met klimaatuitdagingen aan de slag te gaan. Binnen dit werkveld zijn echter tal van richtingen. Gezien de mogelijkheid om verschillende soorten werkzaamheden en organisaties te leren kennen, sprak Berenschot Klimaattalent mij direct aan. Daarbij biedt het tweewekelijkse opleidings- en ontwikkelprogramma samen met andere klimaattalenten een leerzame en gezellige basis!

Wat is jouw drijfveer en wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

Van kleins af aan heeft de vormgeving van Nederland tot in detail mij gefascineerd. Met het oog op de toekomst blijft het essentieel om te kijken naar de inrichting van ons land. Belangrijk daarbij zijn onder meer de bevolkingsgroei en de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. Mijn ambitie is de meerwaarde van duurzame maatregelen laten zien om te streven naar een klimaatbestendige inrichting en tegelijkertijd te werken aan een leefbare en aantrekkelijke omgeving. Graag ga ik aan de slag met verschillende partijen om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

Wat is je achtergrond?

Ik ben begonnen met de bachelor Ruimtelijke Planning aan Wageningen University & Research. Tijdens deze studie ben ik veel in teamverband bezig geweest met het maken van visies en ruimtelijke plannen voor het toekomstige Nederlandse landschap, rekening houdend met sociale, economische en ecologische aspecten. Daarna heb ik mij tijdens de master Urban Environmental Management verder verdiept in technologieën met betrekking tot energie, afval, water en groen. Deze master heeft mijn kennis over duurzaam milieumanagement in stedelijke gebieden vergroot.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Mijn belangstelling gaat het meest uit naar klimaatadaptatie. Naast het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan klimaatadaptatie: de mate waarin we de omgeving kunnen aanpassen aan en voorbereiden op klimaatverandering. Daarbij vind ik nature-based solutions, dus op natuur gebaseerde innovaties, heel interessant! En ook de energietransitie, duurzame mobiliteit en circulaire economie hebben mijn interesse.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Ik werk met veel enthousiasme aan de duurzaamheidstransities en probeer hierbij met mijn integrale denkwijze alle belangen mee te nemen en meekoppelkansen te benutten. Daarnaast kijk ik als klimaattalent met zowel een sociale als een technische blik naar projecten en zoek ik naar passende oplossingen.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Simone of één van de andere klimaattalenten inzetten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact op met Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief