Berenschot consulting traineeship: dit moet je weten | Berenschot

Werken bij

Traineeships

We leiden graag afgestudeerde, universitaire hoogvliegers op tot professionele consultants. Twee keer per jaar starten onze consulting traineeships.
Afbeelding - Traineeships

Wat houdt het Berenschot traineeship in?

Het Berenschot consulting traineeship duurt een jaar en is bedoeld voor kandidaten met een universitaire achtergrond en met nul tot enkele jaren werkervaring. Je start jouw traineeship binnen een van onze zes adviesgroepen, afhankelijk van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt. Zo zijn er traineeships rond vraagstukken in het openbaar bestuur en de zorg, maar ook op het gebied van de energietransitie, hr en data science. Voor bijna alle studierichtingen hebben we vaak wel plek!

Als trainee werk je een jaar lang mee aan opdrachten binnen jouw adviesgroep. Vrijdag is je vaste traineedag, waarop je flink investeert in je persoonlijke ontwikkeling, je adviesvaardigheden en netwerkskills. Na een jaar krijg je bij goed functioneren een vast contract aangeboden, en kun je bij Berenschot doorgroeien als consultant. Sommige van onze zeer ervaren consultants, teamleads of managing directors zijn ooit begonnen als trainee...

Wil jij op de hoogte blijven over inhousedagen of andere traineeship recruitment activiteiten die wij organiseren? Meld je dan hier aan!

Traineeship

Wanneer start het programma?

Twee keer per jaar gaat een Berenschot traineeship van start: in april en oktober. In de maanden december en mei(respectievelijk voor start april/start oktober) staan de vacatures online. Je hebt meestal een maand om te reageren. Daarna zijn de vacatures gesloten en is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden, omdat we dan al met de selectie bezig zijn. Markeer deze maanden dus in je agenda, zodat je reactie op tijd binnen is! De sluitingsdata van de consulting traineeships vind je in de vacatureteksten.

Wat levert het Berenschot traineeship jou op?

Bij afronding van het Berenschot traineeship heb je:

  • inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten als adviseur
  • een steile leercurve doorgemaakt, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak
  • een (intern) netwerk opgebouwd en kennisgemaakt met de onderdelen van ons brede adviesportfolio die jou interesseren
  • een vaste groep collega’s (medetrainees) met wie je ervaringen deelt en waarbij je van elkaar leert
  • kans op doorstroom naar een functie waar jouw kwaliteiten het best tot hun recht komen
  • gewerkt aan diverse complexe vraagstukken voor klanten uit verschillende sectoren.
Traineeship: wat levert het op?
Werken bij

Hoe is het om te werken bij Berenschot?

Verder lezen

Meer weten?