Werken bij Berenschot: samen werken aan vooruitgang

Werken bij Berenschot

Wil jij mooie opdrachtgevers uit het bedrijfsleven of de publieke sector adviseren over uiteenlopende zaken? Wil je profiteren van een organisatie die veel vrijheid biedt, maar ook de mogelijkheid tot samenwerking binnen hechte (project)teams? Lees dan verder!
Afbeelding - Werken bij Berenschot

Als consultant bij Berenschot kom je binnen één van de adviesgroepen te werken. Je bouwt mee aan de toekomst van mooie bedrijven en overheidsinstanties. Of dit nu is in de adviesgroep Energie en leefomgeving of Toekomst van werk en organisatie, binnen een project gericht op innovatieve energieoplossingen of een ICT-benchmark: we doen het samen.

Bij ons zijn de lijnen kort, want alleen op die manier kunnen wij jou de vrijheid bieden om te ontwikkelen. Samen met collega-adviseurs werk je aan mooie opdrachten, met alle ruimte voor jouw eigen input en inzichten. De mening van een trainee is voor ons namelijk net zo interessant als die van een senior consultant.

In beeld

Hoe is het om bij ons te werken?

Al meer dan vijfentachtig jaar werken we aan een vooruitstrevende samenleving. De behoefte om iets fundamenteels te betekenen voor mens en maatschappij zit in onze genen. Met onze adviezen en oplossingen hebben we dan ook actief meegebouwd aan het Nederland van vandaag. Altijd op zoek naar duurzame vooruitgang. Spreekt dit je aan? We nemen je graag mee in onze cultuur.

In deze video vertellen we je meer over ons bedrijf en kun je zelf doorklikken naar een van de thema's die voor ons belangrijk zijn. Onze collega's binnen deze vakgebieden vertellen je dan meer over hun werkzaamheden én waarom zij gekozen hebben om te werken bij Berenschot.

Bekijk onze interactieve video en ontdek hoe het is om te werken bij Berenschot.
Afbeelding - Meet & greet met nieuwe collega's
Ontmoet ons!

Meet & greet

Regelmatig organiseren wij een ‘meet en greet’, een (online) kennismaking of een andere activiteit die jou de mogelijkheid geeft om kennis te maken met ons. Ook vind je ons op evenementen of beurzen. 

Blijf op de hoogte van onze evenementen, nieuws en vacatures door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief én door ons te volgen op sociale media.

Onze mensen

Collega's vertellen

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Berenschot? Hier lees je de ervaringen van onze collega's. Heb je een specifieke vraag over het werk bij ons? Neem gerust contact met ons op.

Je gaat collega’s ontmoeten van wie je veel kunt leren, en uiteraard gaan zij van jou leren. Omdat kennis en kunde centraal staan nemen wij een trainee net zo serieus als een senior consultant. We gaan bij Berenschot voor de top, zodat we samen de beste kwaliteit kunnen leveren.

Afbeelding -
Afbeelding - Berenschot werknemers in training
Doorgroeien

Ontwikkel- en groeimogelijkheden

Kennis en kunde zijn voor ons en onze klanten cruciaal, daarom investeren we graag en veel in talent. Laat zien wat je in je hebt en wij helpen je hoger te reiken!

Iedereen die bij Berenschot werkt, wil werken aan vooruitgang. Voor de klant en/of voor zichzelf. De behoefte om iets fundamenteels te betekenen, zit in onze genen. Daarvoor combineren we een ongeëvenaarde sectorkennis met diepgaande inhoudelijke expertise.

Of het nu gaat om je adviesvaardigheden, je commerciële vaardigheden of over je IT-skills: op elk gebied kun je passende opleidingen en trainingen volgen. Kennis delen en vaardigheden ontwikkelen, het is onze tweede natuur.

Young professional

Traineeships, stages en stageplusprogramma's

Ben jij benieuwd of het adviesvak iets voor jou is? Of wil je stage lopen op een stafafdeling van Berenschot? Bij ons krijg je de gelegenheid actief mee te werken in projecten en tegelijkertijd je afstudeeronderzoek uit te voeren. 


Ben je als student altijd op zoek naar extra uitdaging? Lijkt het je geweldig je te ontwikkelen tot consultant? Dan is het Stageplusprogramma zeker iets voor jou.


We leiden graag afgestudeerde, universitaire hoogvliegers op tot professionele consultants met onze Berenschot traineeships. Twee keer per jaar start een nieuwe traineelichting. 

Afbeelding - Traineeships, stages en stageplusprogramma's
Ons DNA

Eigenzinnig en verantwoordelijk

Bij Berenschot werken we graag samen aan vooruitgang. Te veel hiërarchie beperkt adviseurs in hun vrijheid en ondernemerschap. Onze platte organisatie geeft je die ruimte. Omdat we een brede dienstverlening aanbieden kunnen verschillende projectteams en adviesgroepen elkaar enorm versterken. En zo werken we samen aan een betere toekomst.

Berenschot is eigenzinnig, en dat zie je terug in onze mensen. Wij geloven dat je, om goed werk te kunnen leveren, ruimte nodig hebt om je eigen pad te kunnen bewandelen, uiteraard met de nodige kaders. Ruimte is nodig om jezelf te ontwikkelen en je te verdiepen in onderwerpen die jou liggen. Bij Berenschot krijg je uiteraard de begeleiding die je nodig hebt, maar niet meer dan dat. We sturen op output en faciliteren in flexibel- en thuiswerken.

We hanteren een actief beleid om te komen tot een divers personeelsbestand waarin iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, welkom is.

Bekijk de aftermovie van het Berenschot Inspiratiefestival 2022 voor alle medewerkers van Berenschot.