Traineeprogramma | Berenschot

Traineeship

Traineeprogramma

Het traineeprogramma duurt een jaar, en start in april of oktober. Tijdens het traineeship werk je vier dagen binnen één van de adviesgroepen mee aan opdrachten voor klanten . Hierbij leer je veel van je nieuwe collega’s, groei je in jouw vakgebied en ontwikkel je je als adviseur.
Groep trainees bekijkt het traineeprogramma op kantoor

Tijdens het traineeship volg je elke vrijdag een traineeprogramma, waarin jouw ontwikkeling en vaardigheden centraal staan. Daarnaast neem je deel aan de trainee-tweedaagse, een traineeopdracht, 24-uurs- en 48-uurssessies adviesvaardigheden, individuele coaching en een bezoek aan Brussel.

Traineeopdracht

Een vast onderdeel van het traineeship is de traineeopdracht. Hierbij voer je samen met een aantal medetrainees zelfstandig een opdracht uit bij een klant. Samen ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor het volledige adviestraject: van offerte tot eindrapportage, inclusief klantcontact en bijbehorend projectmanagement. Hierdoor krijg je als trainee de ruimte om zelf tot een creatieve oplossing te komen voor zeer uiteenlopende vraagstukken.

Trainee-tweedaagse

Gedurende het traineeship bij Berenschot ontwikkel je je samen met je traineegroep. Een belangrijk onderdeel in het leertraject zijn de trainee-tweedaagsen, die twee keer per jaar georganiseerd worden. Op locatie worden trainingen en workshops verzorgd, waarin je wordt begeleid door collega’s of externe trainers. Tijdens de tweedaagse leer je elkaar als groep goed kennen en is er naast de trainingen ook ruimte voor gezelligheid.

Kosten van het traineeprogramma

De kosten voor het traineeprogramma van Berenschot bedragen €6.000 en betalen wij voor je. Wel teken je als trainee een studieschuldverklaring, die vervalt als je na afloop van het traineeprogramma nog twee jaar aan Berenschot verbonden blijft. Verlaat je Berenschot binnen die twee jaar, dan behouden we ons het recht voor om het restant van de studiekosten bij jou of je nieuwe werkgever in rekening te brengen.

N.B. dit restant wordt na indiensttreding elke maand met € 250 verlaagd. Dit is afhankelijk van de reden voor beëindiging van het dienstverband met Berenschot.

Meer informatie

Enthousiast geworden, maar heb je nog vragen over het traineeship? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via werkenbij@berenschot.nl. Zij staan je graag te woord!

Blijf op de hoogte van onze vacatures

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verder lezen

Meer weten?