Opleidings- en (door)groeimogelijkheden | Werken bij Berenschot

Werken bij

Opleidings- en (door)groeimogelijkheden

Kennis en kunde zijn voor ons en onze klanten cruciaal, daarom investeren we graag en veel in talent. Laat zien wat je in je hebt en wij helpen je hoger te reiken!
Afbeelding - Opleidings- en (door)groeimogelijkheden

Iedereen die bij Berenschot werkt, wil werken aan vooruitgang. Voor de klant en/of voor zichzelf. De behoefte om iets fundamenteels te betekenen, zit in onze genen. Daarvoor combineren we een ongeëvenaarde sectorkennis met diepgaande inhoudelijke expertise.

Of het nu gaat om je adviesvaardigheden, je commerciële vaardigheden of over je IT-skills: op elk gebied kun je passende opleidingen en trainingen volgen. Kennis delen en vaardigheden ontwikkelen, het is onze tweede natuur. Daarom werken we niet alleen aan groei van onze eigen consultants, maar nemen ook veel klanten deel aan onze trainingen via Berenschot Academy.

Opleidingen en trainingen

Voorafgaand aan je eerste werkdag als consultant vragen we je een assessment te doen om je huidige kennis, vaardigheden, competenties en intelligentie in kaart te brengen. Op basis van dat inzicht kijken we samen naar mogelijke aantrekkelijke toevoegingen. Om je de kans te geven te blijven groeien en je inhoudelijke kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, bieden we je trainingen in:

  • adviesvaardigheden (verschillende niveaus)
  • schrijfvaardigheden
  • commerciële vaardigheden
  • IT-skills

Afhankelijk van je carrièreperspectief behoort een basisopleiding bestuurskunde, bedrijfskunde of HRM dan wel een training agile werken of Lean Six Sigma tot de mogelijkheden. Kies het pad dat bij je past!

Carrièreontwikkeling

Misschien kom je binnen als wetenschappelijk onderzoeker, als bedrijfsjurist of juist als ervaren consultant. Elk individu heeft immers een unieke persoonlijkheid en beschikt over unieke bagage. Wat ons verbindt, is de drive om impact te maken, voor de klant en voor de maatschappij. Wij helpen je je verder te ontwikkelen door een scala aan mogelijke opleidingen en trainingen. Voor de carrière die jij voor ogen hebt!

Werkplekleren

Bij ons werken eigenzinnige consultants met markante persoonlijkheden gezamenlijk onder één dak en aan één merk. Daardoor zijn we een kleurrijke organisatie. Deze verschillen koesteren we. Bij ons is er niet één waarheid. Onderlinge discussies zorgen voor een breder perspectief, grotere scherpte en nuttige kennisdeling. Jij leert van je collega’s en zij van jou. In welk team je ook opereert, je kunt steeds rekenen op slim, nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs gezelschap. Kortom, een uitstekend klimaat voor werkplekleren.

Het Fundament

Het programma van Het Fundament zoomt in op je eigen leerdoelen in het kader van je eigen professionele loopbaanontwikkeling. Bij de start van het traject krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake samen met zijn/haar leidinggevende. Verder bestaat het traject uit een kennismakingssessie met de andere deelnemers, een 50-tinten-blauw-sessie en driemaal een 24-uursessie op de hei. Het Fundament is bedoeld voor Berenschot-adviseurs die weinig tot geen advieservaring hebben.

De Verdieping

In de Verdieping leer je effectiever te worden als adviseur en projectleider én in je contact met de klant. De Verdieping is bedoeld voor adviseurs met twee tot vijf jaar advieservaring, die een volgende stap willen maken als adviseur. Adviseurs die meer impact willen maken, zelfstandig projecten willen gaan leiden, alleen naar klanten toe willen of meer positie willen pakken binnen en/of buiten Berenschot.

Afbeelding -

Coaching

Persoonlijke ontwikkeling bestaat niet alleen uit kennis en kunde, daarom bieden we je ook de mogelijkheid om te sparren met een coach. Zodat je lekker in je vel zit bij ons. We bieden coaching aan om je te ontwikkelen in:

  • Time management;
  • Persoonlijk leiderschap;
  • Het vinden van de juiste werk-/privébalans.

Mentoring

Bij indiensttreding beland je in een nieuwe organisatie, een nieuwe functie en een nieuwe cultuur. Een mentor helpt je vlot te integreren in de nieuwe omgeving en fungeert tevens als vertrouwenspersoon en gids in de organisatie. Je mentor is goed bekend met de organisatie en beschikt over jarenlange ervaring. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over de omgang met collega’s, ontwikkelingen op de afdeling en de do’s en don’ts binnen ons bureau. Verder helpt je mentor je met het opbouwen van een sociaal netwerk binnen de organisatie. Ideaal toch?!