Webinarrreeks 'Effectief beïnvloeden in Brussel'

Webinars Effectief beïnvloeden in Brussel

Artikel
Webinars Effectief beïnvloeden in Brussel

Deel dit artikel

Datum

12 mei 2020

Leestijd

1 minuut

Om te kunnen anticiperen op nieuw beleid of om financiële kansen te grijpen willen beleidsmedewerkers binnen gemeenten graag voet aan de grond krijgen in Brussel. Dat blijkt niet altijd makkelijk. Daadwerkelijk invloed uitoefenen is mogelijk. Het vraagt om een gestructureerde aanpak.

Vier webinars

In een vierdelige reeks webinars ‘Effectief beïnvloeden in Brussel' leggen onze experts stap voor stap uit hoe u een beïnvloedingsstrategie opzet en voet aan de grond krijgt in Brussel. We laten zien bij welke instellingen u moet zijn en wat het vraagt van uw organisatie. Daarnaast helpen we bij het in kaart brengen van een relevant netwerk. En we geven inzicht in de actuele thema’s en ontwikkelingen waarop u kunt inspelen.

Webinar 1 - EU Instellingen & Besluitvorming

In het eerste webinar ‘EU Instellingen & Besluitvorming’ vertelt consultant Tim Masselink over de Europese instellingen en de besluitvormingsprocessen in de EU. Bij wie moet u zijn? En vooral, wanneer moet u hier zijn? Zo krijgt u een eerste handreiking voor een effectieve beïnvloedingsstrategie.

Webinar 2 - De eigen organisatie op orde

In dit webinar laat Managing director Robert Wester zien welke zaken binnen uw organisatie van belang zijn om uw beïnvloedingsstrategie effectief te maken. Hoe bepaalt u waar uw organisatie op moet inzetten? En hoe zorgt u ervoor dat deze prioriteiten bedrijfsbreed gedragen worden? Op deze vragen krijgt u in dit webinar het antwoord.

 

Webinar 3 - Aan het stuur naar Brussel

Pas als u concreet kunt benoemen wat u Brussel te bieden hebt, en weet welke Brusselse beleidsbepalers relevant zijn, komt een effectieve beïnvloedingsstrategie van de grond. In dit webinar schetst associé Michiel Scheffer de voorwaarden voor het bouwen van een goed en relevant netwerk in Brussel.

 

Webinar 4 - Actuele ontwikkelingen

Veel problemen voor bedrijven en organisaties hebben een grensoverschrijdende schaalgrootte: gezondheid (pandemieën), klimaat, handel, werknemers. In dit webinar bespreekt Mendeltje van Keulen van de belangrijkste actuele uitdagingen en de vicieuze cirkel waarin de Europese Unie ronddraait. U krijgt inzicht in het handelingsperspectief van de EU. Dat helpt om uw ambities op waarde te schatten.

 

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief