Gezondheid | Berenschot MVO

Gezondheid

Het gezondste organisatieadviesbureau van Nederland worden, dat is ons doel.
Afbeelding - Gezondheid

Tevreden en gezonde medewerkers

Bij Berenschot vinden we het belangrijk dat iedereen met plezier en in goede gezondheid bij ons werkt en blijft werken. Dit vraagt als werkgever dat wij oog hebben voor de behoeften van onze medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en hierin zo goed mogelijk faciliteren.

Afbeelding -

Onze activiteiten

We richten ons op zowel de fysieke, mentale als sociale gezondheid. Zo wordt de aankoop van gezonde voeding in ons restaurant aangemoedigd door een relatief lage prijs, worden er workshops over het ergonomisch thuis werken en goede werk-privé balans aangeboden en sociale activiteiten georganiseerd. Elke activiteit wordt door en voor collega’s georganiseerd. En waar mogelijk verbinding gezocht met onze activiteiten op het gebied van inclusiviteit en in samenwerking met maatschappelijke doelen. Zo hebben wij tien jaar deelgenomen aan de Roparun en hebben in 2019 45 collega’s meegedaan aan de triatlon Challenge Almere-Amsterdam  en circa €24.000 opgehaald voor een nieuw familiehuis Daniël de Hoed in Rotterdam.

Intern onderzoek

Hoe medewerkers ondersteund willen worden, vragen wij aan henzelf. Elke jaar vind een onderzoek plaats naar de gezondheid van medewerkers en peilen wij de behoeften. Een team van medewerkers gaat aan de slag met de uitkomsten en krijgt de ruimte en middelen om te organiseren wat zij denken dat nodig is. Zij geven input voor ons organisatiebeleid, organiseren trainingen en denken na over maatwerk voor specifieke doelgroepen. Zo wordt op dit moment wordt de behoeften van ouders met jonge kinderen en mindere actieve collega’s onderzocht.

Afbeelding -