Assessments publieke leiders | Berenschot

Dienst

Assessments voor Europa-georiënteerde leiders

Wij helpen u bij de selectie en ontwikkeling van excellente publieke leiders die op Europees niveau het verschil weten te maken.

Excellent publiek leiderschap

Leiders in het publieke domein moeten hun taken uitvoeren in een ongekend complexe tijd, waarin veranderingen elkaar razendsnel opvolgen en Europa onder een vergrootglas ligt. Deze context vraagt om excellent publiek leiderschap: leiders die in staat zijn publieke waarde te creëren; verandering te realiseren, mensen te inspireren en die een antenne hebben voor de politiek-operationele context.

Dé uitdaging voor Europese organisaties op dit moment is om toptalent aan te trekken en om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Deze leiders moeten in staat zijn om kennis, vaardigheden en competenties te ontwikkelen die passen bij thema’s als opgavegericht werken, professioneel opdrachtnemer-opdrachtgeverschap, samenwerken binnen de keten en ambtelijk en politiek leiderschap. Assessments zijn dan het instrument bij uitstek om besluitvormingsprocessen rond de werving en selectie van leiders en hun ontwikkeling succesvol te doorlopen.

Selecteren en ontwikkelen

Vanuit onze vestigingen in Brussel en Utrecht ondersteunen en versterken we publieke organisaties. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat een publieke leider nodig heeft om te excelleren. We kennen de context en hebben ervaren experts in huis om u te ondersteunen bij het selectie en ontwikkeling van talent. Tot onze huidige opdrachtgevers op het gebied van excellent publiek leiderschap behoren onder andere de European School of Administration (EUSA), Bureau Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Tweede Kamer, Luchthaven Schiphol en Nederlandse Spoorwegen.

Meer weten?

Stel een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Assessments voor leiders

Onze assessments bestaan uit:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Meertalige assessmentprogramma (Frans, Engels, Nederlands en Duits) afgestemd op de Europese context
  • Diepte-interviews met zowel een ervaren expert in de publieke sector als een psycholoog
  • Cases met directe praktische relevantie voor de Europese context
  • Coachende feedback
  • Innovatieve methoden zoals online assessments, serious gaming en virtual reality
  • HR-analyses die individuele beoordelingen vertalen naar operationele implicaties voor de hele organisatie