Samenwerking gemeenten onderwijs | Berenschot nieuws

Succesvol samenwerken voor gemeente en onderwijs

Nieuws
Succesvol samenwerken voor gemeente en onderwijs

Deel dit nieuwsartikel

Datum

07 februari 2018

Leestijd

1 minuut

In de publicatie Samenwerking gemeente en onderwijs – lessen uit de lokale praktijk delen acht gemeentebesturen en twaalf onderwijsbesturen hun ervaringen met onderlinge samenwerking en de resultaten die dat oplevert. Op basis van de portretten in deze publicatie en de ervaring van Berenschot met organisatie-en veranderprocessen formuleren de auteurs zes succesfactoren én valkuilen voor een effectieve samenwerkingsstrategie.

Gemeenten en onderwijs hebben de afgelopen jaren een steeds grotere rol gekregen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Goede samenwerking tussen beide organisaties wordt daarmee steeds belangrijker. Tegelijkertijd liggen de domeinen formeel nog ver uit elkaar, dat constateerde ook de Onderwijsraad in haar advies Decentraal onderwijsbeleid bij de tijd. In de praktijk kan dat tot spanningen leiden op gebieden waar onderwijs, jeugdhulp en arbeidsmarkt elkaar raken.

Met de publicatie Samenwerking gemeente en onderwijs – lessen uit de lokale praktijk wil Berenschot laten zien dat ook bij complexe verhoudingen een goede samenwerking mogelijk is. De publicatie bevat acht goede voorbeelden van gemeenten en onderwijsinstellingen die actief samenwerken om de beste plek, het beste onderwijs en de beste zorg voor ieder kind te realiseren.

Meer weten?

Op 31 oktober 2018 organiseert Berenschot een Masterclass Succesvol Samenwerken Gemeente en Onderwijs waarin succesvolle samenwerkingen tussen gemeente en onderwijs centraal staan. Tijdens de middag komen diverse sprekers aan het woord die op inspirerende wijze en met mooie resultaten de samenwerking tussen gemeente en onderwijs vormgeven.

Samenwerking gemeente en onderwijs – lessen uit de lokale praktijk is geschreven door Willemien Bakker, Lonneke Broeks, Jasper Varwijk en voormalig Berenschot-adviseurs Jeroen Wismans en Fleur van de Gevel, te Utrecht, maart 2018.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief