Aanbevelingen European Green Deal | Berenschot nieuws

Berenschot presenteert aanbevelingen European Green Deal

Nieuws
Berenschot presenteert aanbevelingen European Green Deal

Deel dit nieuwsartikel

Datum

01 februari 2019

Leestijd

1 minuut

In september breidde Berenschot haar adviesbureau uit naar de Europese Unie. In het hart van de Europese Wijk is op 10 oktober nu ook het nieuwe kantoor aan de Aarlenstraat 20 te Brussel geopend. Tijdens de opening presenteerde Robert Wester, Managing Director van Berenschot-EU, een whitepaper met aanbevelingen voor de European Green Deal.

De aanbevelingen kunnen de verantwoordelijke Eurocommissaris Frans Timmermans helpen om binnen zijn termijn van 100 dagen een Green Deal aan te leveren die zowel ambitieus, uitvoerbaar en passend is binnen de Europese context. Berenschot onderschrijft met name het belang van het betrekken van de Europese burger. “Dit kan effectiever indien meer gebruik wordt gemaakt van digitale tooling en het ‘vertalen’ van beleidsambities naar impact op de lokale context” aldus Tim Masselink, adviseur Berenschot-EU.

Daarnaast kan de uitstoot van broeikasgassen terug worden gebracht wanneer meer wordt ingezet op duurzame warmte (en koude) als bron in onder andere de industrie en gebouwde omgeving, vis-a-vis het verstoken van fossiele brandstoffen om aan de warmtevraag te voldoen.

Tenslotte geeft het whitepaper suggesties op welke manieren de industrie en transportsector kunnen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen.

Berenschot-EU

Het nieuwe Berenschot-EU team richt zich op het beantwoorden van strategische Europese positioneringsvraagstukken en trainingen over het effectief beïnvloeden van Europees beleid en de evaluatie daarvan. Tevens wordt een EU impactscan ontwikkeld voor publieke en private organisaties in Nederland.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief