Wat is Inclusief werkgeverschap? | Berenschot nieuws

Berenschot host inclusie-evenement ‘van de sprong een brug maken’

Nieuws
Berenschot host inclusie-evenement ‘van de sprong een brug maken’

Deel dit nieuwsartikel

Datum

22 oktober 2019

Leestijd

1 minuut

Hoe kunnen grote kennisintensieve werkgevers, hogescholen en universiteiten samenwerken om studenten en alumni met een beperking te helpen bij hun intrede op de arbeidsmarkt?

Die vraag stond centraal op 31 oktober, toen 50 mensen vanuit onderwijsinstellingen en bedrijfsleven bij elkaar kwamen in het kader van een inclusief werkgeversbeleid. Het doel: elkaar beter leren kennen en eventuele samenwerkingen op te zetten voor een meer inclusieve arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden jongeren met een beperking of arbeidsuitdaging.


Steeds meer werkgevers zien de meerwaarde en het belang van inclusief werkgeverschap. Zij bieden graag plaats aan mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt omdat het mogelijk toegevoegde waarde biedt voor zowel de organisatie en de maatschappij, als de werkzoekende. Echter blijkt dat werkgevers de doelgroep niet altijd makkelijk kan vinden. Leren van organisaties met ervaring op dit thema is daarom erg belangrijk.

Aanleiding voor het evenement waren de zorgen in het hoger onderwijs over stageplaatsen en werk voor dergelijke studenten. Om te verkennen hoe het gesteld is met de inclusieve verbinding tussen hoger onderwijs en kennisintensieve werkgevers besloten Marian de Groot (Expertisecentrum Inclusief Onderwijs, voormalig Handicap + Studie Expertisecentrum) en Martin van de Beek (Kwartiermaker inclusie & banenafspraak bij De Nederlandsche Bank en Inclusieversneller) samen deze bijeenkomst te beleggen. Deelnemers wisselden tijdens het evenement met elkaar van gedachten door in verschillende tafelgroepen casussen te bespreken en gezamenlijk na te denken over oplossingen.

Geïnteresseerd?

Wanneer u aan de slag wilt met inclusief werkgeverschap, kunt u bij ons terecht voor een advies op maat. Door middel van diverse tools kunnen we adviseren over geschikte interventies of inzicht bieden in de eerste stappen die uw organisatie kan zetten. Het kan gaan om diverse vraagstukken: van het creëren van draagvlak tot daadwerkelijke inbedding in uw beleid en organisatie.
Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief