Mastership financieel adviseur | Berenschot nieuws

Berenschot en Newpublic starten mastership financieel adviseur

Nieuws
Berenschot en Newpublic starten mastership financieel adviseur

Deel dit nieuwsartikel

Datum

16 juni 2020

Leestijd

1 minuut

De opgaven van gemeenten en provincies binnen domeinen en programma’s worden steeds complexer, ook op financieel terrein.

Daardoor groeit de behoefte aan een financieel adviseur die een brug weet te slaan tussen financiën en de maatschappelijke opgaven, en die voor uiteenlopende afdelingen toekomstige consequenties helder in kaart brengt. Reden voor Berenschot en Newpublic om een mastership financieel adviseur op te zetten voor jonge talenten met frisse ideeën.

Het mastership financieel adviseur is bedoeld voor bedrijfsmatig opgeleide hbo’ers en wo’ers, en vormt een praktijkgerichte mix van vakinhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling. Het opleidingstraject duurt anderhalf jaar, waarbij financieel talent van Newpublic gedetacheerd wordt binnen de betreffende gemeente of provincie. Verder wordt tijdens opleidingsdagen gewerkt met actu­ele casussen om de technieken en vaardigheden van de toekomst te leren. “Op deze manier willen we opdrachtgevers verzekeren van een financieel adviseur die beschikt over de juiste kennis en skills en in die rol kan excelleren binnen hun organisatie”, stelt Vincent Janssen, managing consultant bij Berenschot.

Het inhoudelijke gedeelte van het programma wordt georganiseerd door Berenschot en afgesloten met een ‘mastercase’ gecertificeerd door de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens wordt in overleg met de gemeente of provincie in kwestie een onderzoeksopdracht geformuleerd, waar de financieel adviseur in spe gedurende het gehele traject aan werkt en die resulteert in een concreet advies of analyse. Janssen: “Door de combinatie van een inhoudelijk programma, praktijkcases, persoonlijke ontwikkeling en een onderzoeksopdracht sluit de opleiding maximaal aan bij de praktijk van gemeenten en provincies.”

Lees meer informatie over het mastership programma in de brochure (pdf, 795 kB).

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief