Coronacrisis tozo berenschot | Berenschot nieuws

Berenschot verstrekt Handreiking uitvoering TOZO

Nieuws
Berenschot verstrekt Handreiking uitvoering TOZO

Deel dit nieuwsartikel

Datum

10 maart 2020

Vandaag gaan bij gemeenten de noodloketten open voor de dienstverlening rond de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO). Deze regeling is onderdeel van het omvangrijke steunpakket van het Rijk om de coronacrisis te bestrijden. Berenschot presenteert vandaag een handreiking voor gemeenten om hen te ondersteunen bij het uitvoeren van de TOZO.

De maatregel moet ervoor zorgen dat zzp’ers die in deze tijd (tijdelijk) zonder werk komen te zitten van inkomen worden voorzien. Dit gebeurt langs twee wegen. Allereerst door het tijdelijk bieden van inkomen, gelijk aan de huidige Bbz, van maximaal € 1.503 per maand. En daarnaast door te voorzien in een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157.

In de handreiking gaat Berenschot in op de precieze omvang van de maatregel, de belangrijkste impact op de processen binnen de gemeente, hoe de maatregel te organiseren is en wat de financiële gevolgen en risico’s zijn. Daarnaast krijgen gemeenten inzicht in de uitdagingen die hun de komende tijd nog te wachten staan.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief