Overstap Peter Arnoldus naar Berenschot | Berenschot nieuws

Peter Arnoldus stapt over naar Berenschot

Nieuws
Peter Arnoldus stapt over naar Berenschot

Deel dit nieuwsartikel

Datum

19 september 2023

Leestijd

1 minuut

Per 1 november start Peter Arnoldus als senior managing consultant bij de adviesgroep Openbaar Bestuur en Veiligheid van Berenschot. In zijn nieuwe rol gaat hij zich richten op thema’s als strategische organisatieverandering, het op orde brengen van de financiële huishouding en hervorming en modernisering van de bedrijfsvoering van publieke organisaties.

Voorafgaand aan zijn indiensttreding bij Berenschot was Arnoldus sinds 2014 lid van de Raad van de Rechtspraak. Als CFO was hij daar portefeuillehouder Financiën, Huisvesting, Veiligheid en Vreemdelingenrecht. Eerder vervulde hij verscheidene topmanagementfuncties in het landelijk openbaar bestuur. Zo was was hij onder meer actief als directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en oprichter en hoofd van de Rijksacademie voor Financiën en Economie bij het ministerie van Financiën.

Arnoldus ziet zijn overstap als een mooie gelegenheid om zijn jarenlange ervaring bij de rijksoverheid in te zetten in een adviesfunctie. “Met de expertise die ik door de jaren heen heb opgebouwd, lever ik graag een bijdrage aan het beter presteren van de overheid en deze sterker te maken. Berenschot richt zich op gedegen advisering en is daarmee voor mij een mooie organisatie om die ambities vorm te geven.”

Floris Bannink, managing director van de adviesgroep Openbaar Bestuur en Veiligheid, toont zich verheugd over de komst van Arnoldus. “Met zijn achtergrond en ervaring is Peter een belangrijke toevoeging aan ons team op het vlak van advisering rond besturings- en organisatievraagstukken binnen de rijksoverheid. De overheid staat voor grote uitdagingen waar het gaat om de betaalbaarheid en financiering van de overheidsuitgaven, zoals onlangs ook de Studiegroep Begrotingsruimte aangaf. Peter is in staat overheden hierover op een verstandige manier te adviseren en te begeleiden.”

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten?