Coachingsvaardigheden voor adviseurs | Berenschot Academy

Diensten

Coachingsvaardigheden voor adviseurs

Leer essentiële coachingsvaardigheden en – technieken toe te passen en vergroot uw impact als adviseur.

Coachingsvaardigheden voor adviseurs

Adviseurs zijn vaak een sparringpartner voor opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders. Daarbij wordt adviseurs niet alleen gevraagd om kennis in te zetten, maar ook om expertise over te dragen. Om het zelfsturend en probleemoplossend vermogen van anderen te vergroten stelt een adviseur zich daarbij steeds vaker op als coach. Het overdragen van kennis - en het begeleiden van anderen om die kennis in de praktijk toe te passen - vraagt dan ook om de juiste coachingsvaardigheden. In deze training leert u de essentiële coachingsvaardigheden en – technieken toe te passen. U leert bovendien situaties herkennen waarin u zich bij voorkeur als coach opstelt. Zo kunt u uw impact als adviseur verder vergroten.

Duur
3 dagen
Investering
€ 2252,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Coachingsvaardigheden voor adviseurs

Voor wie?

U bent een adviseur met ervaring en treedt op als sparringpartner voor opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders. Om uw kennis en expertise over te dragen en anderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en uw stelt u zich steeds vaker op als coach. Om die rol professioneel te vervullen en uw impact als adviseur te vergroten wilt u beschikken over essentiële coachingsvaardigheden en – technieken.

Resultaat

Na afloop van deze training kunt u situaties herkennen waarin u als adviseur een coachende rol wordt gevraagd. Bovendien weet u wanneer u uw toegevoegde waarde kunt vergroten als u zich opstelt als coach. U krijgt inzicht in coachingsvaardigheden en -technieken en leert deze toe te passen in de praktijk. Zo leert u bijvoorbeeld de juiste vragen te stellen om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen, ook als u zelf geen oplossing weet. Bovendien leert u actief te luisteren, zonder een oordeel te vermoeden. U wordt bewust van persoonlijke overtuigingen en die een rol als coach in de weg staan.

Programma

De volgende onderwerpen staan ​​op het programma:

Dag 1 - Uw rol als coach

 • Waarom wil ik coachen?
 • Inzicht in mezelf: welke eigenschappen en valkuilen heb ik?
 • Wat voor coach ben ik? (op basis van vooraf ingevulde vragenlijst)
 • Hoe kom ik over? Wat roep ik op?

Dag 2 - Het coachproces

 • Faseren van een coachgesprek
 • Vraagtechnieken
 • De luie coach
 • Rolduidelijkheid en verwachtingen

Dag 3 - Omgaan met dynamiek

 • Wie ga ik coachen?
 • Spanning opzoeken: lef en durf tonen
 • Beweging creëren
 • Provocatief coachen

Werkwijze

Tijdens deze training ga je actief oefenen met het toepassen van coachingsvaardigheden en -technieken. Tussen de trainingsdagen zit voldoende ruimte om vaardigheden en verbeterd ook in de praktijk toe te passen en hiërarchisch - tijdens de volgende trainingsdag - te beschrijven. Zo zorgen we ervoor dat het geleerde ook waarschijnlijk beklijft.

Te behalen

Na het afronden van deze leergang ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

25 maart, 8 april & 22 april 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 2.045,00
Arrangementskosten
€ 207,00
Totaal
€ 2.252,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag