Opleiding Duurzame inzetbaarheid | Berenschot Academy

Diensten

Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

Wat houdt duurzame inzetbaarheid precies in? Wat betekent dat voor het strategische HR-beleid van uw organisatie? Daarover gaat het in deze opleiding!

Afbeelding - Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

De pensioenleeftijd gaat omhoog, door digitalisering en robotisering zijn andere kennis en vaardigheden vereist, een hoge werkdruk, maar ook krachtige belasting zorgen voor relatief hoge verzuimcijfers. Reden voor organisaties om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan en in te zetten op een duurzame relatie tussen werk en werknemer. Maar wat houdt duurzame inzetbaarheid precies in, wat betekent dat voor het strategische HR-beleid, waar moet u beginnen en hoe pakt u dat aan? Daarover gaat het in deze opleiding.

Duur
3 dagen
Investering
€ 2.312,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor HR-professionals (HR-managers, HR-businesspartners, HR-adviseurs) en andere (interne) adviseurs die zich bezighouden met duurzame inzetbaarheid. Deelnemers werken op hbo-niveau en hebben minimaal 2 jaar werkervaring binnen het vakgebied HR op operationeel en tactisch niveau.

Resultaat

Na de afronding van deze opleiding weet u wat duurzame inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en uw strategisch HR-beleid. U kunt het lijnmanagement met waardevolle voorstellen adviseren over interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dankzij deze opleiding bent u in staat het thema duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie handen en voeten te geven, in te bedden in de HR-strategie en zo de duurzame inzetbaarheid en daarmee de productiviteit en vitaliteit van medewerkers te vergroten.

Programma

Tijdens deze opleiding krijgt u inzicht in de laatste ontwikkelingen op dit gebied. U leert bovendien welke thema's op dat vlak binnen uw organisatie van belang zijn en krijgt praktische handvatten aangereikt om hier direct mee aan de slag te gaan.

Naast het inhoudelijke programma werkt u ook aan uw vaardigheden als HR-professional. Over welke beïnvloedingstechnieken beschikt u en welke kunt u gebruiken? De combinatie van kennis en vaardigheden maakt deze opleiding compleet.

Het programma bestaat uit drie dagen. U dient bovendien rekening te houden met circa 6 uur zelfstudie per week.

Dag 1

Op dag 1 leert u wat duurzame inzetbaarheid is en in het bijzonder wat dit begrip betekent binnen uw organisatie. U krijgt inzicht in het belang en de urgentie van duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie en hoe u dit kunt meten.

Dag 2

Op dag 2 maakt u kennis met de mogelijke interventiemogelijkheden en onderzoekt u een aantal concrete acties die van nut zouden kunnen zijn voor uw organisatie. U leert bovendien hoe u duurzame inzetbaarheid kunt elimineren in de reguliere processen en HR-interventies.

Dag 3

Op dag 3 komt de businesscase van duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie aan de orde. U leert hoe u draagvlak kunt creëren bij het management en uw medewerkers. Ook besteden we aandacht aan het monitoren van de gekozen aanpak op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Werkwijze

Naast het gebruik van relevante literatuur en theoretische achtergrond is deze opleiding vooral praktisch ingericht. Los van de informatie en begeleiding die u ontvangt van de opleidingsdocent, is er veel ruimte voor inbreng vanuit uw eigen praktijk. U gaat zo veel mogelijk aan de slag met uw eigen vragen en leert van de inbreng van andere deelnemers.

De eindopdracht van de opleiding bestaat uit het voorleggen van uw voorstel voor duurzame inzetbaarheid aan een HR-panel, bestaande uit de docent(e) en een externe HR-professional. Het doel van deze pitch is het panel te krachtig van uw voorstel en aan te zetten tot actie. De eventuele zorgen en bezwaren van het panel helpen u uw voorstel aan te scherpen overwinnen om tot implementatie te gaan.

Te behalen

Na het succesvol doorlopen van deze opleiding ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

17 september, 1 & 15 oktober 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 2.045,00
Arrangementskosten
€ 267,00
Totaal
€ 2.312,00

Omdat Berenschot is ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag