Grow-up, leiderschap in start-ups en scale-ups | Berenschot Academy

Diensten

Grow-up, leiderschapsprogramma voor start-ups en scale-ups

Hoe groei je van start-up naar scale-up en verder? En welke rol speel jij daarin als leider? Die vragen staan centraal in dit leiderschapsprogramma voor jonge ondernemers.

Afbeelding - Grow-up, leiderschapsprogramma voor start-ups en scale-ups

Jij wil je start-up of scale-up verder laten groeien. Om verdere groei te realiseren wil je de juiste strategische keuzes maken, een flexibele en daadkrachtige organisatie neerzetten, de ondernemende cultuur waarborgen, innovatie aanjagen en een sterk managementteam creëren. Je komt hier echter niet aan toe, omdat je (te)veel tijd kwijt bent aan organisatorische en operationele taken. Daarom wil je het eigenaarschap van de operatie met vertrouwen door kunnen geven aan anderen. Zodat jij je kunt richten op de zaken die écht belangrijk zijn om met je bedrijf de volgende stap te kunnen zetten. Je bent daarbij bereid om jouw rol als leider eens kritisch tegen het licht te houden.

Duur
8 dagen met 2 keer een avondprogramma. Doorlooptijd: 9 maanden
Investering
€ 9.349,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Grow-up, leiderschapsprogramma voor start-ups en scale-ups

Voor wie?

Je bent een jonge ondernemer en wil je start-up of scale-up verder laten groeien. Door het kiezen van de juiste strategie, het opzetten van een goede structuur, het behouden van een innovatieve, ondernemende cultuur en het bouwen van een sterk managementteam. Daarnaast wil je ontdekken hoe je jouw rol leider optimaal kan invullen.

Resultaat

 • Inspiratie – Je haalt inspiratie uit nieuwe inzichten van ervaringsdeskundigen, ondernemers, docenten en trainers voor zowel de groei van je bedrijf als je persoonlijke groei.

 • Reflectie – Geen groei zonder spiegel. Elk thema zal in mindere of meerdere mate confronterend zijn. Daarbij kun je veilig en met de remmen los sparren en ‘brain-connecten’. Jouw ervaringen en praktijkcases blijven binnen de groep.

 • Persoonlijk – Jij leert jouw kracht en kwetsbaarheden als leider kennen. Die leer je in te zetten om de groei van jouw onderneming te sturen.

 • Organisatie – Je hebt het hogere doel van jouw organisatie scherp gekregen en een strategie ontwikkeld die je organisatie herkent en zal dragen. Ook weet je hoe je de organisatie het best kunt inrichten.

 • Cultuur – Je weet de ondernemende start-upmentaliteit in jouw organisatie te behouden en combineert dat met een cultuur die past bij de volgende groeifase.

 • Innovatie – Je benut de talenten en het ondernemerschap van je mensen en richt de organisatie in op continue vernieuwing en ontwikkeling.

 • Operationele samenwerking – Je weet hoe je een succesvol managementteam kunt vormgeven en bent in staat het vertrouwen en de samenwerking in en tussen teams te faciliteren en te optimaliseren.

 • Netwerk – Aan het eind van dit intensieve programma heb je een sterk netwerk met gelijkgestemden die je ook na het programma helpen bij de verdere groei van je jezelf en je organisatie.

Programma

Het programma is samengesteld op basis van state-of-the-art, wetenschappelijk onderbouwde modellen en theorieën. We maken daarnaast optimaal gebruik van onze ervaring bij het ontwikkelen van organisaties die continu in willen spelen op steeds veranderende omstandigheden. Onze trainers laten je bovendien flink reflecteren op jouw eigen rol als leider.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijk leiderschap – Je leert je eigen kracht, kwetsbaarheden, waarden en overtuigingen kennen. Daarbij ga je jouw persoonlijke doelstellingen en organisatie-uitdagingen voor dit traject formuleren. Elke verandering begint immers met inzicht in jezelf en je ambities. Een sterker zelfbewustzijn leidt tot een grotere invloed op je omgeving. Wat is je doel en ambitie? Welke waarden zijn daarbij van belang? Handel je daarnaar? En hoe kijkt je omgeving hiernaar?

 • Verbinding – Je vergroot je impact als jij je optimaal kunt verbinden met anderen en hun drijfveren, talenten en ambities. Hoe zorg je daarvoor? En hoe geef je jouw leiderschap door aan anderen? Je gaat zoeken naar de balans tussen controle, loslaten en (durven) delegeren. Daarnaast leer je de bovenstroom en onderstroom in jouw organisatie met elkaar te verbinden. Zo zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

 • Strategie – Je leert het strategisch proces vorm te geven en strategische focus te behouden. In continue dialoog met je omgeving en alle betrokken stakeholders. Bijvoorbeeld door te werken van een gezamenlijk, hoger doel die richting geeft aan een zorgvuldig gekozen strategie. Het proces zorgt voor een optimaal commitment in (de uitvoering van) de strategie én de verbinding met de actuele, dagelijkse praktijk.

 • Organisatie – Hoe bouw je verder aan de organisatie? En hoe faciliteer je die? Welke modellen, theorieën en principes werken het best voor jouw organisatie? Een effectieve organisatie bouwen is niet eenvoudig. Zeker niet in een dynamische, steeds veranderende omgeving. Hoe zet je het juiste talent met de juiste rol op de juiste plaats?

 • Existentiële flexibiliteit – Hoe zorg je ervoor dat je jouw organisatie flexibel kan blijven inspelen op wisselende en steeds veranderende omstandigheden? Hoe blijft je innovatief, zodat je concurrenten de baas blijft en verder kunt blijven groeien? In dit blok leer je een ondernemende cultuur te creëren in een organisatie die proactief inspeelt op externe ontwikkelingen.

 • Bouwen en vertrouwen op je team – Hoe stel je een goed managementteam samen? Hoe zorg je voor onderling vertrouwen? Maak je optimaal gebruik van alle talenten in het team? Daarover gaat het in dit blok. Daarbij kijken we verder dan het managementteam alleen. Wat kun je met strategische personeelsplanning? En hoe houd je talenten aan boord?

 • Jouw toekomst als leider – Welke rol ga jij spelen bij de verdere groei van je bedrijf? Je reflecteert op je eigen rol als leider, ondernemer, strateeg, innovator, organisator en verbinder. Maak jij optimaal gebruik van jouw talenten? Welke rol past het best bij jou?

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van één dag en twee bijeenkomsten van een dag met een avondprogramma. Tussendoor maken we tijd voor intervisie en coaching, meestal via Teams of Zoom. De totale doorlooptijd bedraagt negen maanden.

Werkwijze

Het programma bestaat uit de volgende elementen:

 • Persoonlijke intake – De voorbereiding start met een persoonlijke intake waarin jij jouw leervragen en -doelen nader verkent en vaststelt.
 • Fysieke ontmoetingen – Elke fysieke bijeenkomst start met een grondig onderbouwde en vooral inspirerende inleiding door een gerenommeerde specialist. De sprekers hebben hun sporen in de praktijk en onderzoek verdiend en een deel doceert ook aan universiteiten of hogescholen. Gedurende het programma ga je aan de slag met meerdere uiteenlopende werkvormen, fysiek en online (blended learning), onder leiding van gespecialiseerde facilitators en coaches.
 • (Online) coaching en intervisie in subgroepen – Tussen de fysieke bijeenkomsten bespreek en bespiegel je de voortgang met een collega-deelnemer (buddy) in coachings- en intervisiemomenten.
 • Sparren met ervaren ondernemers – Gedurende de reis kun je op een aantal momenten sparren met ondernemers die de start-upfase al achter de rug hebben en in een succesvolle volgende fase and beyond zitten. Een topmoment om te reflecteren maar ook om de prachtige verhalen, met successen én falen, te beluisteren.
 • 6 P's – We hanteren in onze aanpak tijdens het programma deze 6 P’s: positief-confronterend, praktisch, plezier, provocerend, persoonlijk en performancegericht.
Data

Waar en wanneer

19 september 2024 (overige data worden nader bepaald)
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 8.250,00
Accommodatiekosten
€ 1.099,00
Totaal
€ 9.349,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag