Inclusief werkgeverschap, masterclass | Berenschot Academy

Diensten

Inclusief werkgeverschap, masterclass

Als organisaties werkelijk inclusief willen zijn, moet hr het gesprek durven aangaan met de medewerkers en de visie strategisch verankeren. Daarover gaat het in deze masterclass.

Overleg Twee Vrouwen Man

Voor hr is menselijk kapitaal de belangrijkste factor voor organisatiesucces. Wanneer hr de wil heeft om de capaciteiten van iedereen te gebruiken, kan het een sleutelrol vervullen in de inclusieve arbeidsmarkt. Maar hoe organiseert u dit binnen uw organisatie? Gebruikt u bijvoorbeeld data of storytelling om met dit thema aan de slag te gaan? Hoe voert u het juiste gesprek met verschillende doelgroepen? En hoe start u überhaupt met inclusief hr? Op deze vragen krijgt u het antwoord in deze masterclass.

Deze masterclass is gebaseerd op het succesvolle, en in Nederland het enige, managementboek ‘Omdat het kan! - HRM-handvatten voor een inclusieve arbeidsmarkt’.

Duur
1 dag
Investering
€ 1.025,50
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Inclusief werkgeverschap, masterclass

Voor wie?

Deze masterclass is ontwikkeld voor alle hr-professionals die zich bezighouden met inclusief hr-beleid en dit professioneel willen opzetten voor hun organisatie. De masterclass is ook nuttig voor degenen die vanuit een andere organisatierol een bijdrage willen leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Resultaat

Na afloop van deze masterclass:

  • kent u de betekenis van inclusief hr, op welke manier het bijdraagt aan een inclusieve arbeidsmarkt en hoe er vanuit wetenschappelijk perspectief naar gekeken wordt
  • werkt u aan de opdrachten uit het werkboek Omdat het kan! Inclusief HR, dat vol staat met handvatten en praktische instrumenten voor het opstellen van een inclusief hr-beleid
  • gaat u aan de slag met inclusief hr voor uw eigen organisatie én leert u van de best practices van andere organisaties in binnen- en buitenland.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Ochtend

De masterclass start met informatie over inclusief hr, kwetsbare groepen werknemers in Nederland en een inclusieve arbeidsmarkt. U krijgt ook een inkijkje in de wereld van de wetenschap op dit thema en maakt kennis met inspirerende voorbeelden uit Nederland en het buitenland.

Middag

In de middag gaat u aan de slag met het inclusief hr-beleid voor uw eigen organisatie. Daarbij helpen we u de informatie uit de ochtend te vertalen naar de situatie in uw organisatie.

Extra optie

Op basis van de kennis en de eerste oefeningen uit de masterclass kunt u direct aan de slag met het opzetten van eigen beleid rond inclusief hr. Mocht u prijs stellen op een deskundige blik van een Berenschot-adviseur, dan kunt u tegen een meerprijs aanvullend gebruik van een online persoonlijk advies bij het opstellen en uitvoeren van het beleid.

Werkwijze

Deze masterclass stemmen we af op specifieke voorbeelden en casuïstiek van deelnemers. Heeft u geen eigen casus om in te brengen? Geen probleem, er zijn voldoende mogelijkheden om bij andere mee te kijken en geïnspireerd te raken.

Literatuur

Bij aanvang van de masterclass ontvangt u het boek Omdat het kan! HRM-handvatten voor een inclusieve arbeidsmarkt en het werkboek Omdat het kan! Inclusief HR.

Te behalen

Na het afronden van deze masterclass ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

2 oktober 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 895,00
Lesmateriaal
€ 41,50
Arrangementskosten
€ 89,00
Totaal
€ 1.025,50

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag