Crisismanagement training: introductie | Berenschot Academy

Berenschot Academy

Introductie in crisisbeheersing (incompany)

Na afloop van deze crisismanagement training, waarin we theorie illustreren met talrijke praktijkvoorbeelden, heeft u de basisprincipes van crisisbeheersing onder de knie.
Afbeelding - Introductie in crisisbeheersing (incompany)

Een crisis komt altijd onverwacht. En een ernstige noodsituatie kan het functioneren van uw organisatie flink verstoren en een substantiële dreiging vormen, waarbij u in korte tijd veel beslissingen moet nemen. Dan is een gedegen voorbereiding van groot belang. Tijdens deze eendaagse crisisbeheersing training leert u hoe de nationale en regionale crisisorganisatie zijn ingericht en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om een goede crisisorganisatie neer te zetten. Ook krijgt u inzicht in de spelregels bij een crisisoverleg. Na afloop van deze training, waarin we theorie illustreren met talrijke praktijkvoorbeelden, hebt u de basisprincipes van crisisbeheersing onder de knie.

Over de opleiding

Introductie in crisisbeheersing (incompany)

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers van de rijksoverheid, veiligheidsregio’s, gemeenten, hulpdiensten of andere organisaties die geen ervaring hebben met crisisbeheersing en daar meer van willen weten en/of deel gaan nemen in een crisis- of calamiteitenorganisatie.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u inzicht in de basisprincipes van crisisbeheersing en de succesfactoren van een effectieve crisisbeheersing. U weet hoe de crisisbeheersing in Nederland op nationaal en regionaal niveau is georganiseerd. Daarnaast heeft u meer zicht op het functioneren van de crisisorganisaties in Nederland.

Programma

Tijdens deze training krijgt u een algemeen overzicht van de ontwikkeling van de crisisbeheersing. U maakt onder meer kennis met de basisvereisten van crisismanagement, de veiligheidsketen, de crisisbesluitvorming en crisiscommunicatie. Daarbij komen op een interactieve wijze de structuren en verhoudingen op nationaal en regionaal niveau aan bod alsook de generieke en functionele crisisketens.

Werkwijze

De training ‘Introductie in de crisisbeheersing’ wordt verzorgd door eigen ervaren en gemotiveerde trainers, met elk hun specifieke expertise op het gebied van veiligheids- en crisismanagement. Aan de hand van casuïstiek legt u makkelijk het verband tussen de theorie en de praktijk.

Te behalen

Na het afronden van deze crisisbeheersing training ontvangt u een officieel Berenschot-certificaat van deelname.

Data en locatie

Waar en wanneer u dat wenst

Deze opleiding kunt u binnen uw organisatie als incompany organiseren en volgen. Data en locaties worden in overleg vastgesteld. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.