Projectmanagement bij de overheid | Berenschot Academy

Diensten

Projectmanagement bij de overheid

In deze training leert u hoe u als projectleider binnen de overheid mooie resultaten kunt behalen in projecten.

Afbeelding - Projectmanagement bij de overheid

Te vaak gaan projecten binnen de overheid mis, kosten ze meer geld of meer tijd, of loopt de samenwerking spaak. Wat is het geheim van een succesvol project? In de training 'Projectmanagement bij de overheid' leert u hoe u als projectleider binnen de overheid een mooi resultaat kunt behalen. Een resultaat waar u, uw opdrachtgever en uw teamleden echt tevreden over kunnen zijn. Bijvoorbeeld door roest en structuur in uw project te creëren en door haalbare afspraken te maken met uw opdrachtgever en teamleden. Dankzij deze basisvaardigheden op het gebied van projectmanagement krijgt u meer grip op uw project.

Duur
2 dagen
Investering
€ 1.483,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Projectmanagement bij de overheid

Voor wie?

Deze training projectmanagement is ontwikkeld voor beginnende projectleiders door gemeenten en andere overheden, die hun project goed willen managen en succesvol willen afronden. In deze training leert u aan de hand van uw eigen praktijk hoe u basisvaardigheden op het gebied van projectmanagement effectief kunt inzetten.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u meer grip op projecten en uiteindelijk op de basisvaardigheden van een project met goed resultaat na te ronden. U kent het verschil tussen project- en lijnmanagement en kunt effectief omgaan met de dynamiek die projectmatig werken met zich meebrengt. Daarnaast weet u hoe u een project(organisatie) kunt structureren en inrichten. Tevens kunt u onderscheid maken tussen doel en resultaat. Door het maken van een Product Breakdown Structure weet u een overzicht te creëren en te bewaken. Daarnaast gaat u effectief om met risico's en belangen. Bovendien kunt u op een manier worden gewijzigd door projectleden te delegeren.

Programma

In de training 'Projectmanagement bij de overheid' gaat u na gelijktijdig een korte uitleg over de theorie zelf aan de slag met het structureren en inrichten van uw project en projectorganisatie. De training beslaat twee dagen.

Op de eerste dag gaat u vooral aan de slag met de structuur van een project en de rol van de projectleider. De tweede dag leert u meer over een effectieve organisatie van uw project, opdrachtgever, projectteam en stakeholders. Hiertoe werkt u samen met een andere deelnemer aan een case. Daarbij oefent u met het verkrijgen van inzet voor het behalen van producten, en werkt u in een rollenspel uit hoe u kunt gaan met een (dreigende) overschrijding van uw deadline en budget. Ook gaat u aan de slag met het analyseren van risico's en betrokkenen binnen een project en leert u die te beheren.

Werkwijze

Bij de training 'Projectmanagement bij de overheid' gebruiken we zoveel mogelijk actieve werkvormen: niet praten, maar doen! U krijgt de methode 'Projectmatig creëren' aangeboden als theoretisch kader en kunt tevens een beroep doen op onze onderliggende ervaring met projectmanagement. Om aan te sluiten bij uw eigen praktijk, spitsen we alle theorie en oefeningen toe op de projecten van u en uw collega-projectleiders. Waar nemen we ook persoonlijke leerwensen mee. Zo kunt u het geleerde direct toepassen in de praktijk. Vooraf vragen we u naar uw ervaring en leerwensen. Na afloop ontvangt u hand-outs met casusbeschrijvingen.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

7 september & 14 september 2023
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
2 november & 16 november 2023
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 1.345,00
Arrangementskosten
€ 138,00
Totaal
€ 1.483,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen verhandelen aan btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag