Projectmanagement bij de overheid | Berenschot Academy

Diensten

Projectmanagement bij de overheid

In deze training leert u hoe u als projectleider binnen de overheid resultaten kunt behalen in projecten.

Afbeelding - Projectmanagement bij de overheid

Te vaak gaan projecten binnen de overheid mis. Ze kosten meer geld en tijd, of de samenwerking in het projectteam loopt spaak. In deze training leert u het geheim van succesvol projectmanagement. Na afloop beschikt u over alle basisvaardigheden waarover een professionele projectmanager moet beschikken. Daarmee kunt u rust en structuur aanbrengen in projecten en haalbare afspraken maken met uw opdrachtgever en teamleden. Zo krijgt u grip op projecten en kunt u als projectleider, samen met het projectteam, mooie resultaten behalen.

Duur
2 dagen
Investering
€ 1.592,50
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Projectmanagement bij de overheid

Voor wie?

Deze training projectmanagement is ontwikkeld voor beginnende projectleiders bij gemeenten en andere overheden, die hun project goed willen managen en succesvol willen afronden. In deze training leert u aan de hand van uw eigen praktijk hoe u basisvaardigheden op het gebied van projectmanagement effectief kunt inzetten.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft u meer grip op projecten en beschikt u over de basisvaardigheden om een project met goed resultaat af te ronden. U kent het verschil tussen project- en lijnmanagement en kunt effectief omgaan met de dynamiek die projectmatig werken met zich meebrengt. Daarnaast weet u hoe u een project(organisatie) kunt structureren en inrichten. Tevens kunt u onderscheid maken tussen doel en resultaat. Door het maken van een Product Breakdown Structure weet u overzicht te creëren en voortgang te bewaken. Daarnaast gaat u effectief om met risico’s en stakeholders. Bovendien weet u op gepaste wijze taken aan projectleden te delegeren.

Programma

Tijdens deze training gaat u na een korte uitleg over de theorie telkens zelf aan de slag met de structuur en het inrichten van uw project en de projectorganisatie. De training beslaat twee dagen.

Op de eerste dag gaat u vooral aan de slag met de structuur van een project en de rol van de projectleider. De tweede dag leert u meer over een effectieve organisatie van uw project, samen met uw opdrachtgever, het projectteam en stakeholders. Hiertoe werkt u samen met een andere deelnemer aan een case. Daarbij oefent u met het verkrijgen van commitment voor het realiseren van projecten, en werkt u in een rollenspel uit hoe u om kan gaan met een (dreigende) overschrijding van uw deadline en budget. Ook gaat u aan de slag met het analyseren van risico’s en het omgaan met stakeholders binnen een project en leert u die te managen.

Werkwijze

Bij de training 'Projectmanagement bij de overheid' gebruiken we actieve werkvormen: niet praten, maar doen! U krijgt de methode 'Projectmatig creëren' aangereikt als theoretisch kader en kunt tevens een beroep doen op onze onderliggende ervaring met projectmanagement. Om het sluiten bij uw eigen praktijk, spitsen we alle theorie en oefeningen toe op de projecten van u en uw collega-projectleiders. Waar nodig nemen we ook persoonlijke leerwensen mee. Zo kunt u het geleerde direct toepassen in de praktijk. Vooraf vragen wij u naar uw ervaring en leerwensen. Na afloop ontvangt u hand-outs met casusbeschrijvingen.

Literatuur

Tijdens deze training maken we gebruik van de handzame gids 'PMC Compact - Projectmatig creëren binnen handbereik'.

Te behalen

Na het voltooien van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

12 september & 3 oktober 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
26 november & 17 december 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 1.395,00
Arrangementskosten
€ 178,00
Studiemateriaal
€ 19,50
Totaal
€ 1.592,50

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag
Ervaringen

Wat anderen zeggen

Hele goede training. De afwisseling tussen theorie en praktijk werkte erg goed voor mij.

Fijn om een goed inzicht te krijgen in de fases en stappen bij projectmanagement.

Chapeau voor de trainer! Hij heeft de dagen luchtig en stijlvol, maar met focus geleid.

Ik ga met nieuwe inzichten en vol inspiratie op pad! Alle credits voor de trainer!

Ik kan dit heel goed in de praktijk toepassen.