Stakeholdermanagement: beïnvloeden zonder macht | Berenschot Academy

Diensten

Stakeholdermanagement: beïnvloeden zonder macht in verandertrajecten

Maak gebruik van de Stakeholder Management Methode om veranderuitdagingen via slanke beïnvloeding in een complex krachtenveld te realiseren.

Stakeholdermanagement

De wereld van organisaties is in verandering. Steeds vaker moeten veranderingen worden gerealiseerd over afdelings- en organisatiegrenzen heen, met belanghebbenden die allemaal een stuk van de puzzel hebben om de verandering te doen slagen. Om de puzzel te kunnen leggen is inzicht in het krachtenveld en de verschillende rollen, posities en belangen van alle belanghebbenden cruciaal. Het eenzijdige afdwingen van de gewenste (gedrags)verandering is echter niet meer van deze tijd. Het is van belang dat alle betrokken partijen zijn samengevoegd om samen de veranderende veranderingen te nemen en ze mede-eigenaar te maken om samen de veranderopgave te bereiken. In deze training leert u deze belangen gestuurde werkwijze in de praktijk toe te passen.

Duur
2 dagen
Investering
€ 1533,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Stakeholdermanagement: beïnvloeden zonder macht in verandertrajecten

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor (senior) professionals en (project)managers die over afdelings- en organisatiegrenzen heen veranderingen met alle betrokken stakeholders willen bereiken.

Resultaat

Na afloop van deze training kent u de valkuilen van verandertrajecten waarbij (veel) stakeholders betrokken zijn. Daarnaast kent u het belang van een goede verandertheorie. U bent in staat om een ​​betrouwbare stakeholderanalyse te maken met behulp van een stakeholderkaart. Zo krijgt u inzicht in het krachtenveld. Vervolgens leert u invloed uit te oefenen op het krachtenveld en weet u specifieke belanghebbenden op een wijze te bereiken. onderwerping gaat u oefenen met relevante invloedstijlen en change agent vaardigheden. Bovendien maakt u kennis met een rijk palet aan interventies om te passagiers. Tot slot leert u de betrokken eigenaar te maken van de gewenste verandering, zodat zij zelf de verandering doorzetten.

Programma

De volgende onderwerpen staan ​​op het programma:

 • Uitdagingen in verandertrajecten
 • Het uitpluizen van een veilige verandertheorie
 • Stakeholderanalyse
 • Stakeholder-inschrijving
 • Stakeholderkaart
 • Drie fasen van stakeholdermanagement
  • Inform-fase: invloed krijgen bij relevante stakeholders (met stappenplan)
  • Consultfase: afgeleid van relevante stakeholders (met stappenplan)
  • Collaborate-fase: invloed afstaan ​​aan relevante stakeholders (met stappenplan)
 • Omgaan met betrokkenen: verhuizers, drijvers en blokkers
 • Interventies kiezen
 • Andersom interveniëren bij weerstand

Werkwijze

Tijdens deze training doorloopt u aan de hand van een concreet casus in uw organisatie de door Berenschot ontwikkelde Stakeholder Management Methode. Zo doorloopt u alle stappen in het proces van betrokkenen in een complex krachtenveld actief om te behouden bij de slagen van veranderingen. U gaat individueel en in subgroepjes aan de slag om de verschillende vaardigheden die u kunt maken.

Literatuur

Tijdens deze training wordt gebruik gemaakt van het boek 'Stakeholdermanagement; strategisch beïnvloeden in veranderprocessen' (Joris de Bie, 2018).

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel bewijs van deelname.

Data

Waar en wanneer

26 februari & 4 maart 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
3 juni & 17 juni 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 1.395,00
Arrangementskosten
€ 138,00
Totaal
€ 1.533,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen verhandelen aan btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag