Alles over ons stageplusprogramma | Berenschot

Berenschot

Stageplusprogramma

Ben je als student altijd op zoek naar extra uitdaging? Lijkt het je geweldig je te ontwikkelen tot consultant of young professional? Dan is het Stageplusprogramma zeker iets voor jou.
Afbeelding - Stageplusprogramma

Twee keer per jaar (in februari en september) start het Stageplusprogramma met ongeveer tien excellente studenten. Dit programma, dat ongeveer 3,5 maand duurt, biedt je de kans om naast je reguliere stage het adviesvak beter te leren kennen en je adviesvaardigheden te ontwikkelen. Daarbij staan persoonlijke ontwikkeling, reflectie en verantwoordelijkheid centraal.

Tijdens het Stageplusprogramma volg je, bovenop je reguliere stage, verschillende vaardigheidstrainingen, ontwikkeldagen en krijg je extra inzicht in de aard van het adviesvak. Deze trainingen worden verzorgd door ervaren adviseurs.

Hoe ziet het stageplusprogramma eruit?

Vaardigheid

Naast je reguliere stage heb je ongeveer één keer in de twee weken een bijeenkomst van het Stageplusprogramma. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je de gelegenheid om verschillende vaardigheden te trainen die van pas komen als young professional of als adviseur in wording. Denk hierbij aan adviesvaardigheden, projectvaardigheden en gespreksvaardigheden.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast het trainen van vaardigheden is er tijdens het programma veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je wordt gevraagd om leerdoelen op te stellen en je neemt deel aan intervisie in kleine groepen. Ook leer je jezelf presenteren.

Kennis

Tot slot zijn er twee ochtenden die gericht zijn op het adviesvak en het reilen en zeilen bij Berenschot. Dit ondersteunt je tijdens je stage en bij het maken van carrièrekeuzes. We organiseren ook een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in een traineeship bij Berenschot.

Is het stageplusprogramma iets voor jou?

Het Stageplusprogramma is bedoeld voor studenten die gemotiveerd zijn om meer uit hun stage te halen en daarnaast een bijzondere interesse hebben in het adviesvak. Er is plaats voor maximaal tien studenten. Tijdens het sollicitatie- en selectieproces voor de stage van jouw keuze kun je je interesse kenbaar maken voor het Stageplusprogramma. Aan het begin van je stage vindt er een informatiebijeenkomst plaats over het programma, waarna je je kunt inschrijven.