Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden


Opleiding

U wilt de arbeidsvoorwaarden binnen uw organisatie succesvol laten bijdragen aan uw HR-strategie. Vraagstukken rondom arbeidsmarkt, individualisering en internationalisering vragen om een geïntegreerde aanpak. Maar hoe realiseert u dit zonder dat de ontwikkeling van de loonsom uit de hand loopt? Een voorbeeld hiervan is de uitgestelde beloning pensioenen. Weet u wat de pensioenrisico’s voor uw organisatie zijn? Daarover gaat het in deze opleiding ‘Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden’ die we in samenwerking met Avans+ organiseren.

Duur

Investering

Locaties

30 uur € 2.945,- Utrecht
en Breda

Voor wie?

De opleiding ‘Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden’ is bedoeld voor (senior) HR-adviseurs, HR-managers of beginnende HR-professionals.

Resultaat

Na afloop van deze opleiding bent u in staat om een samenhangend beleid neer te zetten op het gebied van strategisch belonen, arbeidsvoorwaarden en pensioenen. U weet hierbij rekening te houden met een goede balans tussen opbrengsten en kosten. U heeft inzicht in de kosten rondom arbeidsvoorwaarden en kunt de zowel arbeidsrechtelijk als fiscaal de risico’s van arbeidsvoorwaarden en beloning voor de organisatie in beeld brengen.

Programma

Tijdens de leergang ‘Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden’ wordt het beloningsvraagstuk integraal benaderd en kiezen we de drie invalshoeken:

 1. Hoe kunnen arbeidsvoorwaarden optimaal bijdragen aan de strategie van de organisatie?
 2. Hoe moet het beloningsbeleid worden ingericht om in te spelen op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt?
 3. Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de fiscale en juridische aspecten?

De volgende onderwerpen komen tijdens de leergang aan bod:

 • Belonen en strategie
 • Belonen en de arbeidsmarkt
 • Primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden
 • Modern beloningsbeleid
 • Pensioenen als vorm van uitgestelde beloning
 • Grensoverschrijdende arbeid
 • Maatschappelijk verantwoord belonen

Aanpak

Deze opleiding is praktisch ingericht, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van relevante literatuur en theoretische achtergronden. Tijdens de leergang 'Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden' gaat u aan de slag met het bestuderen van relevante literatuur en werkt aan de hand daarvan een aantal praktijkopdrachten uit. U deelt uw kennis en ervaring met deelnemers van andere bedrijven en wordt gestimuleerd te leren van deskundigen uit uw eigen (bedrijfs)omgeving.

Onze trainers begeleiden u daarnaast met uw eigen businesscase. U gaat aan de slag met een beloningsvraagstuk binnen uw organisatie en formuleert een duidelijk plan van aanpak. Op deze manier is de leergang direct van meerwaarde voor uw organisatie.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u het diploma Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden.

Groepsgrootte

6-12 deelnemers.

Overig

Voor deze opleiding hebben wij de handen ineen geslagen met Avans+. Avans+ richt zich met ruim 200 postbachelor- en masteropleidingen op professionals die meer uit zichzelf wil halen op zowel professioneel, als persoonlijk vlak. Wij delen graag onze jarenlange kennis en expertise met u via vanuit de wetenschap onderbouwde, praktijk- en oplossingsgerichte opleidingen. Samen met Avans+ zetten we in op uw ontwikkeling.

Trainers

Rutger Verbeet

Rutger Verbeet is Managing director bij Berenschot en heeft ruimte ervaring als adviseur. Zijn aandachtsgebieden zijn strategisch beloningsbeleid, modernisering van beloning, topbeloning en reorganisatie & transitie. Daarnaast is hij als docent Bedrijfskundig HRM verbonden aan de Avans+.

Hans van der Spek

Hans van der Spek is manager Kenniscentrum HCM, senior managing consultant bij Berenschot en (freelance) docent bij Avans+, Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al ruim dertig jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR en deelt met enthousiasme zijn kennis en inzichten. Binnen Berenschot voert Hans van der Spek voornamelijk projecten uit gericht op de financiële aspecten van HR. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor verschillende onderzoeken en surveys op het gebied van HR en arbeidsvoorwaarden.

Data

De leergang is gepland in:

 • Utrecht op 8 januari 2021, 22 januari 2021 en 5 februari 2021.
 • Breda op 13 januari 2021, 20 januari 2021 en 3 februari 2021.

Houdt de website in de gaten voor nieuwe data in 2021.

Uw investering

U betaalt voor deze opleiding:

 • Opleidingskosten: € 2.695,-
 • Arrangementskosten: €250,-

Totaal: € 2.945,- (vrijgesteld van btw(?)) *

*Dit is exclusief bijkomende kosten van ca. €77,00 voor de door u zelf aan te schaffen literatuur.

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden via de Berenschot Academy.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of bel 030 - 291 6917.


Berenschot Academy

Trainers

Rutger Verbeet_klein Rutger Verbeet 
Managing director
Hans van der Spek_klein

Hans van der Spek
Manager Kenniscentrum HCM

Maarten Stigter_klein

Maarten Stigter
Senior consultant

avanspluslogo