Klimaat | Berenschot MVO

Klimaatbewust ondernemen

Klimaat neutraal ondernemen dan wel het klimaat positief te beïnvloeden, dat is ons streven.
Afbeelding - Klimaatbewust ondernemen

Van compenseren naar reduceren

Bij Berenschot compenseren we onze co2-uitstoot door de aankoop van co2-credits (investeringen in duurzame energieprojecten), maar dit vinden wij niet genoeg. Wij zoeken actief naar mogelijkheden om onze co2-uitstoot daadwerkelijk te reduceren door ons te richten op mobiliteit, huisvesting en het gebruik van grondstoffen.

Onze activiteiten

Mobiliteit

Wij beperken onze milieubelastende reisbewegingen door het gebruik van het OV, de fiets en het thuis- en flexwerken te stimuleren. Daarnaast promoten wij het elektrisch rijden door bijvoorbeeld het aanbieden van laadpalen op onze parkeergelegenheid.

Grondstoffen

Berenschotters worden gestimuleerd om minder papier te verbruiken en afval te scheiden. Op dit moment wordt duurzame inkoop van grondstoffen onderzocht.

Huisvesting

Recent zijn wij verhuisd naar een duurzaam kantoorpand (A++ status). Het kantoor is deels ingericht met circulair meubilair.

Kennis- en netwerkpartijen

Daarnaast nemen wij deel in kennis- en netwerkpartijen, zoals MVO Nederland. Hierdoor maken we niet alleen verschil als bedrijf, maar dragen we actief bij aan een duurzame en groenere toekomst.