Samen werken aan duurzaam wonen | Berenschot nieuws

Samen werken aan duurzaam wonen

Nieuws
Samen werken aan duurzaam wonen

Deel dit nieuwsartikel

Datum

20 oktober 2021

Leestijd

1 minuut

Samen met Bedrijfkracht hebben medewerkers van Berenschot gekeken hoe zij hun woning kunnen verduurzamen.

Als maatschappelijk betrokken bureau heeft Berenschot duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor ons begint het denken aan maatschappij, mens en milieu bij onszelf, bij onze medewerkers. Daarom stimuleren wij hen actief hun steentje bij te dragen. Dat doen we op verschillende manieren. Dit keer door een samenwerking met Bedrijfkracht. Een netwerkorganisatie waarin organisaties en instellingen elkaar helpen op weg naar een duurzamere samenleving.

Verduurzamen in teamverband

Wij boden onze medewerkers in een Bedrijfkracht-traject de mogelijkheid met collega’s – ook goed voor de onderlinge verbinding! – op onderzoek te gaan hoe zij hun woning kunnen verduurzamen. Een unieke kans om CO2 én geld te besparen. Na een inspirerende kick-off gingen collega’s in verschillende teams aan de slag. Met een koffer met daarin een warmtecamera en electriciteitsverbruiksmeters, thuis om de beurt op zoek naar warmtelekken en energieslurpers. Ieder team had een captain, die de teamleden ondersteunde met handleidingen en andere handige tips & tricks. Na de (t)huismetingen volgden teamsessies om ieders meetgegevens/warmtescans te bespreken en twee teamopdrachten. Met als doel samen in gesprek te komen over de manier waarop je je woning kunt verduurzamen.

Onderzoek energietransitie

De deelnemers vulden voor- en achteraf een Bedrijfkracht-vragenlijst in, onderdeel van een langlopend onderzoek naar de energietransitie. Bedrijfkracht heeft deze gegevens geanalyseerd en liet de resultaten zien tijdens een uitgebreide terugkoppelbijeenkomst.

Wij zijn enthousiast over het Bedrijfkracht-traject. En dat geldt dubbel voor de deelnemers. Zij vonden het gaaf een keer professionele apparaten in hun handen te hebben die letterlijk een nieuwe blik geven op je huis en je apparaten. Daarnaast was het prettig (nieuwe) collega’s op een andere manier te leren kennen en samen na te denken over een thema dat ons allemaal raakt.

Hoe gaan we verder?

In een afsluitende sessie is besproken hoe de deelnemers het thema duurzaamheid samen en individueel verder kunnen oppakken. Bedrijfkracht heeft geholpen in zowel bewustwording als voor het bedenken van concrete acties. Hierbij valt te denken aan isolatie op specifieke plekken, isolerend glas, of een hybride warmtepomp.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?