Businessplan GWIB | Berenschot case

Businessplan Gelders Warmte Infra Bedrijf

Case
plan GWIB

Deel deze case

Datum

24 januari 2024

Opdrachtgever

Provincie Gelderland, Firan en Oost NL

Ter ondersteuning van besluitvorming over de oprichting van het Gelders Warmte Infra Bedrijf (GWIB) vroegen de provincie Gelderland, Firan en Oost NL Berenschot hen als kwartiermaker te ondersteunen bij het opstellen van een businessplan. Doel van dit businessplan was een goed beeld te geven van het GWIB, waarom het wordt opgericht en hoe het zal opereren.

Intensief traject

Tijdens een intensief traject met deze drie publieke partijen, Gelderse gemeenten en andere lokale stakeholders kreeg het GWIB vorm: van missie en visie tot organisatiestructuur, juridische uitwerking en financiële businesscase. Dit businessplan en het gezamenlijke proces daarnaartoe gaf het vertrouwen om de krachten formeel te bundelen en het GWIB als organisatie op te tuigen.

Schaalvoordeel

Het GWIB zal samen met Gelderse gemeenten publieke warmtenetten ontwikkelen, realiseren en exploiteren. Door dit regionaal aan te pakken, ontstaat schaalvoordeel waardoor warmtenetten sneller ontwikkeld kunnen worden. Een unieke aanpak van de warmtetransitie, waarmee Gelderland vooroploopt.

 

Download het rapport

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief