Verduurzamen van woningcorporaties | Berenschot dienst

Dienst

Verduurzamen van woningcorporaties

Met behulp van onze dashboardoplossing in Power BI visualiseren we de duurzaamheidsdoelstellingen van uw woningcorporatie op interactieve wijze.
Afbeelding - Verduurzamen van woningcorporaties

Met een woningbezit van 2,4 miljoen huurwoningen heeft de corporatiesector een aanzienlijk aandeel in het behalen van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Daarom heeft de sector als doel dat al hun huurwoningen in 2050 CO2-neutraal zijn.

Verduurzamen middels stuurinformatie

Om corporaties in deze opgave te ondersteunen, heeft Berenschot een oplossing ontwikkeld met daarin stuurinformatie rondom de duurzaamheidsdoelstellingen van de corporatiesector.

Deze oplossing biedt:

  • Een geografisch overzicht van het bezit waarbij informatie kan worden verkregen over verschillende kenmerken van het bezit zoals Energie-index en bouwjaar.
  • Inzicht in de kenmerken van het bezit in relatie tot zonnepanelen, zoals geschiktheid, realisatie en opbrengsten.
  • Inzicht in de gerealiseerde opbrengsten van de zonnepanelen uitgedrukt in CO2-besparing.
  • Inzicht in de financiële aspecten van zonnepanelen, te weten: investering, opbrengsten en servicekosten.

Daarnaast is de tool zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk bij te voeden met nieuwe informatie.

Meer weten?

Stel een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag

Demo Power BI dashboard | Zonnepanelen

Deze demo bevat een aantal inzichten uit het duurzaamheidsdashboard. U kunt door dit dashboard en de verschillende inzichten navigeren. Wanneer u klikt op de woorden 'Bezit', 'Zonnepanelen', 'CO2-besparing' en 'Financieel', toont het dashboard u de bijbehorende inzichten. Op deze pagina's kunt u specifieke analyses uitvoeren door filtering toe te passen.

Kosten dashboard zonnepanelen

Berenschot biedt het Dashboard Zonnepanelen aan voor individuele woningcorporaties. Wanneer u dit dashboard bestelt, leveren wij een gedetailleerde handleiding waarmee u zelf uw corporatiedata kunt inladen in het bestand waarmee het dasboard wordt geactiveerd. Neem voor meer informatie over de inhoud van het complete dashboard contact op met onze adviseurs.

kosten dashboard woningcorporaties

In de prijstabel vindt u de kosten van dit dashboard. Deze prijzen zijn inclusief de overdracht van het dashboard door één van onze adviseurs. Daarnaast bieden wij bij de pakketten M, L en XL extra ondersteuning aan bij het gebruik van het dashboard. U vindt hier de specifieke voorwaarden voor additionele ondersteuning en levering van het dashboard.

in de praktijk

Gerelateerde cases