Dashboarding Power BI | Berenschot

Dienst

Dashboarding middels Power BI

Met behulp van dashboarding in Power BI visualiseren we data uit uw organisatie op interactieve wijze. Daardoor ziet u in één oogopslag de gewenste inzichten.
Man tekent dashboarding met Power BI uit.

Datagedreven inzichten met Power BI

Nu data on demand en in overvloed voorhanden zijn, bestaat meer dan ooit de wens om onderbouwde beslissingen te maken. Of het nu bestuurders en leidinggevenden zijn die te allen tijde inzicht willen in stuurinformatie of de werkvloer die real-time inzicht wil in de status van het werkproces.

Met behulp van dashboarding in Power BI visualiseren we data uit uw organisatie op interactieve wijze. Daardoor ziet u in één oogopslag de gewenste inzichten. Het interactieve karakter van het dashboard stelt u bovendien in staat om via slimme filtering en sortering de informatie dieper te doorgronden.

Team van data experts

Ons team van dataexperts, dat bestaat uit BI-specialisten, data-analisten, data scientists en data engineers, heeft ruime ervaring met oplossingen in Azure, Python, R, SQL en verschillende BI-tools zoals Power BI. Daarnaast werken we nauw samen met collega’s in de sectorteams van zorg, onderwijs, openbaar bestuur, energie en de industrie. Dankzij hun kennis van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen overstijgen onze dashboards platte rapportages en cijfers.

Samen met u achterhalen we uw precieze vraag en bekijken we hoe u dashboarding met Power BI in de praktijk gaat gebruiken. Door niet enkel databronnen aan elkaar te knopen, maar gericht te kijken naar welke informatie passend is voor de vraag, krijgt u gegarandeerd de beste oplossing.

Meer weten over dashboarding?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Voordelen van onze Power BI dashboards

Dashboarding in Power BI is geschikt voor allerlei toepassingen. Eerder maakten wij workflow dashboards met actuele data over de aanvraag, onderhanden- en afgerond werk in het werkproces, capaciteitsdashboards voor planners in de zorg en dashboards voor woningcorporaties die op een kaart weergeven welke huizen geschikt zijn voor verduurzaming.

Wij bouwen dashboards volgens de laatste marktstandaarden en staat voor hoogwaardige datakwaliteit. U kunt kiezen voor een standaardoplossing of voor een dashboard op maat. In vijf stappen kijken we samen met u wat het beste aansluit bij uw vraag en organisatie:

  1. Informatiebehoefte bepalen. In deze workshop denken we na over de belangrijkste KPI’s.
  2. Beschikbare bronnen inventariseren. We brengen de interne en externe bronnen in kaart om KPI’s te kunnen berekenen.
  3. Dataextractie en ontwerp. Onze data engineers zorgen dat data op een centrale plek beschikbaar komen en ontwerpen het datamodel.
  4. Ontwerp visualisaties. BI-specialisten maken de visualisaties en het dashboard.
  5. Publicatie. Na akkoord kunt u het dashboard in gebruik nemen!

Demo Power BI dashboard | Zonnepanelen

Deze demo bevat een aantal inzichten uit een duurzaamheidsdashboard. U kunt door dit dashboard en de verschillende inzichten navigeren. Klik hier voor meer informatie over onze dashboards voor woningcorporaties.