Loopbaancoaching inzetten bij medewerkers | Berenschot

Dienst

Loopbaancoaching

Het My Future-programma van Berenschot helpt medewerkers bij het maken van de volgende stap in hun loopbaan. Een stap die optimaal aansluit bij persoonlijke (verborgen) eigenschappen, talenten, drijfveren en ambities!
Hoogwaardige loopbaancoaching, flexibel programma

Flexibel programma stimuleert medewerkers om zelf de regie te pakken

Organisaties zijn continu op zoek naar manieren om de wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te stimuleren. Daarbij is het van belang dat medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen om in te spelen op de steeds veranderende omstandigheden en aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Medewerkers die proactief zelf hun loopbaan vormgeven, doen waar ze goed in zijn, hebben meer plezier in hun werk en vinden gemakkelijker een passende baan.

Effectieve loopbaancoaching

Om invulling te geven aan hoogwaardige, effectieve loopbaancoaching hebben we een uniek programma ontwikkeld: het My Future-programma. Dit programma stimuleert medewerkers in beweging te komen en zelf de regie te nemen. Het programma kan ingezet worden voor loopbaanoriëntatie, loopbaanontwikkeling en outplacement. Daarmee is het programma dus zowel geschikt voor medewerkers die begeleiding zoeken bij het vinden van een andere baan als voor medewerkers die zich willen ontwikkelen en door willen groeien binnen hun huidige werkomgeving.

Meer weten?

Stuur een vraag, bekijk de video, download de brochure of bel ons direct.

Stuur een vraag Bekijk video
Wat we doen

Hoogwaardige loopbaancoaching, flexibel programma

Zelfonderzoek en potentieel

In het My Future-programma maken we professionals nieuwgierig naar zichzelf. Via intensieve persoonlijke (online) coaching, training en tools dagen we hen uit tot zelfonderzoek en geven we feedback. Zo krijgen deelnemers diepgaand inzicht in hun persoonlijke talenten en eigenschappen. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar potentieel, drijfveren en ambities.

Altijd een passend programma

Hoe het programma er precies uitziet, bepalen deelnemers zelf. Zij hebben de regie. Na een introductie en kennismaking met de coach selecteren zij zelf de modulen die voor hen relevant zijn. Ook de volgorde waarin zij de modulen doorlopen, hebben ze in eigen hand. Dat is het voordeel van het pick en mix module systeem. Daarbij worden ze uiteraard geholpen door de coach.

Online platform

Een 24/7 beschikbaar online platform biedt medewerkers de gelegenheid zelfstandig hun ontwikkeling vorm te geven. Dit platform stimuleert nieuwsgierigheid, zet aan tot zelfonderzoek, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en geeft inzicht in loopbaanmogelijkheden.

Uiteenlopende modulen

Het programma bevat uiteenlopende modulen. Sommige geven inzicht in persoonlijkheid, capaciteiten en drijfveren of gaan in op persoonlijke kracht en presentatie. Andere modulen hebben betrekking op zingeving, werkbeleving en bijkomende elementen die van belang zijn bij het vinden van een droombaan. Deelnemers kunnen daarnaast kiezen voor modulen die inzicht geven in interessegebieden, werksoorten en kansen op de arbeidsmarkt. Of ontdekken of het ondernemerschap iets voor hen is. Verder is er een module voor leidinggevenden, waarin zij hun unieke leiderschapskwaliteiten optimaal leren te benutten.

Download de brochure voor een overzicht van alle modulen.

 

Loopbaankansen en arbeidsmarkt

Zijn medewerkers op zoek naar een nieuwe werkomgeving? Het programma stimuleert deelnemers om zelf de arbeidsmarkt te gaan verkennen en loopbaankansen inzichtelijk te maken. We moedigen hen daarbij aan om te kijken naar functies en branches die in eerste instantie misschien minder voor de hand liggen, maar wel passen bij hun talenten, ervaringen en ambities. Door middel van e-training en online werksessies helpen we medewerkers om zich met zelfvertrouwen op een onderscheidende manier te presenteren, bijvoorbeeld in een persoonlijke videoboodschap.

Meer weten?

Meerwaarde en uitgangspunten

In deze animatievideo zetten we de meerwaarde en alle uitgangspunten van loopbaancoaching door middel van het My Future-programma kort uiteen.

Inzichten

Gerelateerde inzichten